Sports

‘Dikke Ronaldo’ laat op voetbalveldje zien dat hij nog steeds O Fenômeno is

Ronaldo

Voetballen is net als fietsen, je verleert het nooit. Dat bewees Ronaldo Nazário onlangs op een voetbalveldje. De beelden gingen als een doelschot het internet over, niet alleen omdat hij zijn skills nog steeds beheerst, maar ook omdat hij zijn trucjes van vroeger weet uit te voeren op niveau obesitas. O Fenômeno heeft zich weer laten zien, deze beelden moet je bekijken.

Dikke Ronaldo

Als we de naam Ronaldo horen dan denken we aan een succesvolle voetballer. We zien voetballegende Cristiano Ronaldo, maar ook Ronaldo de Assís Moreira, beter bekend als Ronaldinho. Maar wij gaan het hebben over Ronaldo Nazário, de Braziliaanse voetballegende van weleer, die nu ‘dikke ronaldo’ wordt genoemd om een onderscheid te maken met Cristiano Ronaldo.

Ondanks zijn overgewicht weet de nu 45 jarige Braziliaan nog steeds een aardig balletje te trappen, zo liet hij zien tijdens een potje vijf- tegen vijf. Het talent waarmee hij talloze prijzen in de wacht sleepte, en in 1996, 1997 en 2002 werd uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar, zit er nog steeds in, hetzij stevig verpakt in een te zwaar lichaam. Hij hanteert de bal alsof hij nog dagelijks op het veld staat. Net zoals Zlatan Ibrahimovic is hij het scoren nog niet verleerd.

Ronaldo is een hit op internet met voetbalfilmpje

Het filmpje, waarin we kunnen zien hoe hij een verdediger het nakijken geeft, zorgt voor een groot aantal fans die door het dolle heen zijn. Het filmpje wordt massaal gedeeld op social media. We zien ook hoe de voormalig profvoetballer na een mooie actie de bal als een raket in het doel knalt. Het is duidelijk te zien dat hij zijn skills nog steeds beheerst, zijn overgewicht zit hem hierbij duidelijk niet in de weg.

Ronaldo wordt beschouwd als de beste speler van zijn generatie. Hij maakte in zijn carrière maar liefst 414 goals voor de clubs waar hij onder contract stond en voor de nationale ploeg van Brazilië. Daarnaast won hij twee keer de ‘Ballon d’Or‘. Velen zullen zich nog herinneren hoe hij als topscorer op het WK van 2002 zijn land naar de overwinning bracht. Hij doet zijn bijnaam ‘O Fenômeno’ nog steeds eer aan. Check hier de beelden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!