Money & Career

Flink cashen: om deze reden stijgt je Rolex direct in waarde als je de winkel uitloopt

rolex-stijging-waarde-investering
Foto: Rolex Datejust

Heb je eindelijk een plekje weten te bemachtigen bij een officiele dealer en heb je dik gespaard voor die eerste Rolex? Gefeliciteerd! Dit is grote een mijlpaal voor veel mannen in hun leven. Wist je dat het kopen van die eerste Rolex ook nog eens een mega investering kan zijn? Zodra je de winkel uitloopt van een officiële verkoper is jouw klokje namelijk al in waarde gestegen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies werkt en hoe je er je voordeel mee kunt doen.

Rolex: exclusief en lange wachttijden

Wanneer het gaat om luxe horloges, zoals Rolex, is het geen geheim dat deze vaak aanzienlijk in waarde stijgen zodra ze de winkel verlaten. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt. De beperkte beschikbaarheid van bepaalde Rolex-modellen en de lange wachtlijsten versterken de vraag naar deze horloges. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen vraag en aanbod, waardoor de prijzen op de secundaire markt vaak hoger zijn als jij een nieuwe Rolex koopt.

Het aanschaffen van een gewilde Rolex kan al een flinke challenge zijn, zelfs als je het bedrag op de rekening hebt en bereidt bent om te betalen. Het draait namelijk om de band die je hebt met een officiële Rolex-verkoper. Verkopers hebben lange wachtlijsten en vaste klanten krijgen vaak voorrang. Daarom is het lastig om een gewenst horloge aan te schaffen en is netwerken een belangrijk element.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

Gereguleerde markt: waarde behouden

Daarnaast hebben we te maken met een streng gereguleerde markt. Het merk heeft een strikt beleid waarbij ze de prijzen op de secundaire markt weten te beheersen. Hoe ze dat doen? Soort beperkte leveringen aan de officiële dealers en zo schaarste te creëren. Ook doen ze aan controle op doorverkoop van horloges. Hierdoor weet Rolex zijn exclusiviteit en waarde te behouden. Knap voor een merk wat al zo lang bekend staat om zijn imago.

Maar hoeveel kan een Rolex in waarde stijgen? Als je bijvoorbeeld een Datejust met van 36 mm koopt, betaal je hier € 8.950 voor bij een officieel verkooppunt. Verkoop je deze direct weer door dan vang je er al snel € 12.000 voor. Een directe winst van zo’n 25%. Dat zijn rendementen waar weinig andere investeringen tegenop kunnen. Ga je voor een tweedehands Rolex? Let dan goed op en lees hier hoe je een echte van een neppe kunt onderscheiden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!