Tech

Dit gebeurt er als je een Rolex Daytona kruist met een Apple Watch

rolex daytona apple watch

De Rolex Daytona en de Apple Watch zijn een van de meest begeerde horloges van het moment. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om een Daytona tegen de normale verkoopprijs te kopen. Tenzij je een beroemdheid bent of gewoon een dik gevulde portemonnee hebt. Maar wat gebeurt er als je een luxe horlogemerk kruist met een technologisch hoogstandje als de Apple Watch?

Rolex Daytona x Apple Watch

De Daytona is een iconische chronograaf die voor het eerst werd uitgebracht in 1963 en een enorme populariteit verwierf nadat Paul Newman’s exemplaar in 2017 op een veiling werd verkocht voor $17,75 miljoen. En dan hebben we de Apple Watch, die is uitgegroeid tot een van de meest gewilde horloge ter wereld.

Alleen al in 2021 werden er meer dan 46,1 miljoen Apple Watches verkocht, wat aanzienlijk meer is dan de 15,7 miljoen horloges die de hele Zwitserse horloge-industrie datzelfde jaar exporteerde. Als we kijken naar de populariteit kijken, is het niet gek dat iemand zijn fantasie heeft losgelaten op een hypothetisch liefdeskind tussen de twee.

Luxe horloge merken in de wereld van smartwatches

Het klinkt natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. In feite is het horloge bedacht door conceptontwerper 4RMD. De zogenaamde Daytona Ultra Smartwatch wordt geleverd met een metalen armband en een Oysterlock-sluiting.

Volgens de maker zou het product een batterijduur van 60 uur hebben. Daarnaast zou het alle gebruikelijke smartwatch-functies bevatten, zoals een 1,5 inch retina-display OLED, 32 GB opslagruimte, crash detectie, een hartslagsensor, temperatuursensoren en nog veel meer.

rolex daytona apple watch

Samenwerkingen zien we tegenwoordig steeds meer

Maar, niet getreurd. Er zijn tegenwoordig verschillende luxe horlogemerken die zich wagen aan de wereld van smartwatches, denk aan TAG Heuer en Hublot. De Daytona Ultra Smartwatch mag dan wel bedacht zijn als een creatieve grap, maar de nieuwe generatie luxe smartwatches suggereert dat het concept toch niet zo vergezocht is.

Toch hopen wij stiekem dat Rolex en Apple de samenwerking aangaan, en dit horloge er ooit gaat komen. Van welke merken zou jij graag een samenwerking willen zien? Laat het ons vooral weten. Bovengenoemd merk TAG Heuer deed it al eens met Nintendo.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!