Rides

Roger Federer ontwerpt op tennisbal geïnspireerde Mercedes-AMG

roger federer

Eind september maakte tennislegende Roger Federer bekend dat hij definitief ging stoppen met zijn sportcarrière als tennisser. De Zwitser is echter niet van plan om achterover te leunen, al zou hij dat met al zijn miljoenen makkelijk kunnen doen. Hij heeft zich gestort op een nieuwe hobby, namelijk het ontwerpen van auto’s. Voor zijn laatste ontwerp haalde hij zijn inspiratie uit (hoe kan het ook anders) een tennisbal.

Zwitserse tennislegende

De 41-jarige tennislegende heeft in zijn glorieuze carrière de sterren van de hemel gespeeld. In de 24 jaar dat hij als prof zijn tennisracket vasthield heeft hij zichzelf de geschiedenisboeken in geslagen door maar liefst twintig grand slam-titels te winnen. Naast het feit dat Federer een aardig balletje kan slaan, is hij ook een meester in marketing. Hij heeft een heel merk om zichzelf heen gebouwd, waar merken zoals Rolex zich graag aan verbinden.

De Zwitser is ook nauw betrokken bij verschillende goede doelen. Zo heeft hij in 2003 de Roger Federer Foundation opgericht, dat projecten voor arme kinderen in Zuid Afrika bewerkstelligt. Daarnaast organiseert hij ook regelmatig benefiettoernooien waarmee hij geld inzamelt voor slachtoffers van natuurrampen. Zijn laatste project is nu dus het ontwerpen van een customized Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.

roger federer mercedes interieur

Roger Federer ontwerpt ‘tennisbal’ Mercedes-AMG

Het eerste wat opvalt aan de Mercedes is de kleur. Deze heeft dezelfde knalgele kleur als zijn vertrouwde tennisbal. Federer heeft zijn initialen in het ontwerp laten terugkomen, iets wat we vaker terugzien in zijn projecten. Zo heeft hij prints met zijn initialen ontworpen voor tennisrackets, koffiemokken, draagbare paraplu’s, en kleding. De customized Mercedes-AMG is toch echt wel het pronkstuk. Misschien wilt Tim van Rijthoven de auto van zijn idool wel kopen.

De Roger Federer Mercedes-AMG GT 63 S E Performance is uitgerust met een twin-turbo 4.0 liter V8-motor en een 320 nM Elektromotor. Dit resulteert in een gecombineerd vermogen van 843 pk. Deze bolide knalt van 0 naar 200 km/u in nog geen 10 seconden. Dat is altijd nog minder snel dan de snelste service van de tennisser, dat in 2010 op een duizelingwekkende 230 kilometer per uur werd gemeten. De auto zal op 26 november door veilinghuis Sotheby’s worden geveild.

Roger Federer mercedes amg

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!