Money & Career

Roddelpraat moet John de Mol flinke boete betalen oordeelt rechter

roddelpraat-john-de-mol-boete
Roddelpraat moet John de Mol een pittige boete betalen aldus de rechter

Jan Roos en Dennis Schouten, die bekend staan om hun diepgaande journalistieke vaardigheden, zijn veroordeeld om een geldbedrag van 5000 euro over te maken aan John de Mol. De buitengewoon onschuldige mediamagnaat was diep gekwetst door de onwaarheden die de mannen in hun YouTube-serie ‘Roddelpraat’ verkondigden. Deze rechtsuitspraak is de zoveelste die verkeerd uitpakt voor het YouTube-duo.

Roddelpraat vs John de Mol

Dennis Schouten en Jan Roos kennen elkaar inmiddels al een hele tijd. Ze werkten allebei bij omroep Powned, waar ze reportages maakten en bekende Nederlanders interviewden. Ze staan bekend om hun directe en soms provocerende interviewstijlen. Tegenwoordig zijn ze vooral bezig met hun doorgaans populaire YouTube kanaal Roddelpraat, waar ze, de naam zegt het al, praten over bekende Nederlanders.

En dat is ze op behoorlijk wat rechtszaken komen ze staan. Onlangs werden ze het matje geroepen omdat ze beweerden dat John de Mol drie mensen zou hebben omgekocht om te getuigen tegen Shima Kaes, het slachtoffer van Johnny de Mol’s vermeende mishandeling. De advocaat van de Mol-familie, Peter Plasman, ontkende dit stellig, en eiste daarom een bedrag van 27.500 euro als vergoeding. Desondanks bleven alle partijen bij hun eigen onschuld.

Rechter doet uitspraak

Helaas vond de rechtbank de bewijzen en getuigenissen die de mannen presenteerden niet overtuigend genoeg, en werden ze schuldig bevonden. Gelukkig achtte de rechter het oorspronkelijk geëiste bedrag van 27.500 euro te hoog. Uiteindelijk werd dit 5.000 euro. In een reactie aan het ANP zei Jan Roos over de uitspraak: “Je recht halen, dat gaat bij ons niet lukken. Het gaat erom de schade te beperken. Wij kunnen geen rechtszaak winnen.

‘Iedere keer als we verliezen kijken we naar hoeveel we hebben verloren. We hebben nu al meerdere zaken gehad waarin wij niet kunnen winnen. Als je Roddelpraat voor het gerecht trekt win je altijd. In de zaak tegen Famke Louise zei de rechter in haar eerste zin ‘deze bagger kijk ik niet’. Als dat de rechter is die uitspraak doet dan weet je al genoeg.”

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!