Tech

Ring Always Home Cam: je persoonlijke ‘waak drone’ in huis

Ring Always Home Cam

De nieuwste aanwinst aan de slimme apparaten van Ring is een autonome drone die is ontworpen om te patrouilleren in je huis als je zelf de deur uit bent. In 2020 werd de Ring Always Home Cam voor het eerst geïntroduceerd. Hoewel er nog geen precieze releasedatum bekend is gemaakt, is deze gadget zeker de moeite waard om over te lezen.

Ring Always Home Cam

De Always Home Cam is een mini-drone die speciaal is ontworpen om je huis in de gaten te houden. Begin dit jaar tijdens CES 2023 gaf het bedrijf ons een eerste blik op de baanbrekende hardware. Toch is Ring vooralsnog terughoudend op het gebied van een potentiële prijs of releasedatum. Wel wordt erover gespeculeerd, maar daar later meer over.

Ze hebben een uitgebreide uitleg gegeven over hoe het precies werkt. Je kan het apparaat ’trainen’ door het vast te houden en gewoon door je huis te lopen. Je kan meerdere paden en individuele waypoints instellen. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je de thermostaat nog aan staat, of niet meer zeker weet of je de deur op slot hebt gedaan. Het enige wat je nodig hebt is internetverbinding. 

Onbestuurbare drone?

Dat is niet helemaal waar. De drone is namelijk tot op zeker hoogte bestuurbaar. Zo kan je de camera zo instellen dat je bijvoorbeeld kan pauzeren, en het beeld 360 graden kan draaien. Tot onze grote spijt is Ring nog niet klaar om volledig transparant te zijn. Echter, het feit dat het bedrijf al aan het pronken is met een prototype, beloofd veel goeds.

Als je in het verleden een huisdier hebt gehad die maar niet kon wennen aan een speelgoed mini-drone, staat je nog heel wat te wachten als je door het huis patrouilleert. Jamie Siminoff vertelde in een gesprek met The Verge dat de Ring Always Home Cam op z’n vroegst in 2024 beschikbaar zal zijn.

Ring Always Home Cam

Dat is niet geweldig nieuws. Toch kunnen we niet afsluiten met alleen maar een slechte aankondiging. Naar verluidt zal de autonomie drone voor een zeer betaalbaar bedrag van $ 250 (€ 230,-) worden aangeboden. Ben jij van plan om de Ring Always Home Cam thuis aan te schaffen?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!