Crypto

Reserve-Protocol (RSR): crypto als wapen tegen inflatie?

reserve-protocol

Onze economie gaat door onzekere tijden. Alles wordt duurder, en we krijgen steeds minder brood voor dezelfde prijs. In dit soort periodes investeren mensen hun geld vaak in goud, of in crypto. Het Reserve-Protocol is door een aantal slimme koppen ontworpen om een antwoord te geven op hyperinflatie. Is dit project een handige economische nooduitgang? We namen het onder de loep.

Reserve Project

Reserve is opgericht door ingenieur Matt Elder en ondernemer Nevin Freeman. Laatstgenoemde stond aan de wieg van Reserve en heeft een levensdoel, dat hij omschrijft als ‘het oplossen van coördinatieproblemen die de mensheid ervan weerhouden haar potentieel te verwezenlijken‘ Matt Elder werkte eerder voor Google en Quixey. Hij is op dit moment degene die toezicht houdt op de uitvoering van het Reserve-Protocol.

Dit protocol bestaat uit een dubbele token-structuur. Dat zijn de Reserve Rights token (RSR), en de Reserve stablecoin (RSV). RSR is de secundaire token van het Reserve Protocol en is volatiel. De prijs kan dus extreem zakken en stijgen. De munt dient als backstop voor als de stablecoin een verplichting niet nakomt. Kortom; RSR wordt gebruikt om RSV aan te schaffen als deze de koppeling met de US Dollar verliest.

reserve protocol illustratie

Reserve-Protocol tegen hoge inflatie

De inflatie van onze economie is op het moment van schrijven hoger dan het gemiddelde in vergelijking met voorgaande jaren. Volgens de inflatiemonitor van de Rabobank was de inflatie in mei 10.2%. De belangrijkste reden hiervoor zijn de hoge energieprijzen. Wat als de inflatie verder stijgt? Is het dan verstandig om je geld in Reserve- Protocol te stoppen? Het is ten eerste verstandig om deze afwegingen te maken voordat je investeert in crypto.

Het project ziet er veelbelovend uit, en zou zomaar een antwoord kunnen zijn op hyperinflatie. Als de prijs van RSV op een exchange boven de dollar uitkomt, dan verkoopt Reserve nieuwe of overtollige RSV voor RSR, waardoor de prijs weer terugkomt op $1. Dit zou een antwoord kunnen zijn op hyperinflatie, want de economie van een land heeft geen invloed op de waarde van deze munt.

Investeren in Reserve

Ondanks het feit dat dit geen financieel advies is, hebben we wel een persoonlijke mening over dit project. Als we kijken naar de hyperinflatie in landen zoals Venezuela dan zou een project zoals dit een oplossing kunnen zijn voor ernstige economische problemen. Het team achter Reserve-Protocol wil een compleet gedecentraliseerd systeem bewerkstelligen.

Dit systeem staat los van het economische systeem van een land. Als je investeert in het Reserve-protocol dan zorgt de RSR token ervoor dat de stablecoin de waarde van $1 behoud. Inflatie heeft in dit geval dus geen effect op de waarde van jouw investering. Gebruikers van de token kunnen ook stemmen op ontwikkelingen rondom het project van Reserve. De actuele waarde van RSR is te vinden op Coinmarketcap.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!