Life & Health

Relatieadvies: 4 tips voor een betere relatie

Relatieadvies 4 tips voor een betere relatie

Of je nu al jaren samen bent of elkaar nog maar een maand kent; er valt altijd meer te leren en er genoeg aan te passen om je relatie te verbeteren. Samen aan jullie relatie werken, moet je juist doen wanneer het goed gaat. Zo zorg je er namelijk voor dat het goed blijft gaan. In relaties wordt er nog te vaak gewacht tot het wat minder gaat voordat ze beginnen met aan de relatie te werken. Lees daarom de volgende tips door en denk na over wat jullie al doen en misschien nog kunnen toepassen.

Niet iedereen uit liefde op dezelfde manier

Een kus op je wang, een avondje uit, een mooie armband of hulp bij het opmaken van het bed: iedereen heeft zo een eigen manier om liefde te uiten. Elke liefdestaal is anders. Het is dan ook belangrijk dat je van elkaar weet wat jullie liefdestalen zijn. Misschien ben je iemand die je liefde laat blijken door complimenten en lieve woorden, maar is je partner juist iemand die qualitytime en aandacht waardeert. Je partner zal je minder vaak complimenten geven of je lieve woorden toefluisteren, maar wel veel tijd met je willen doorbrengen en je veel aandacht geven. Wees je hier goed bewust van en praat er samen over om miscommunicaties en misvattingen te voorkomen.

Ruzie maken is gezond

Je leest het goed: af en toe ruzie maken met elkaar is hartstikke gezond! Natuurlijk verschilt de frequentie en intensiteit per relatie, maar soms ben je het gewoon niet eens met elkaar. In zo’n geval is het niet meer dan normaal om hier woorden over te hebben. Een ruzie hoeft niet te betekenen dat er wordt geschreeuwd en agressie hoort hierin helemaal niet thuis. Wel kun je samen woorden hebben, een hevige discussie voeren of even afstand nemen om na te denken over de situatie. Wanneer je ruzie probeert te voorkomen, loop je namelijk al snel het risico dat je ongelukkig wordt omdat je alles maar slikt en geen grenzen stelt.

Relatieadvies 4 tips voor een betere relatie 1

Probeer nieuwe dingen uit

Samen nieuwe activiteiten uitproberen is goed voor je relatie. Je doet namelijk nieuwe ervaringen op en ziet elkaar eens in een ander daglicht. Zo wist je bijvoorbeeld niet dat je partner best competitief was, voordat jullie samen gingen bowlen. Of was je blij verrast toen je tijdens een kookcursus ontdekte dat je partner een verborgen talent heeft voor koken. Daarnaast kun je ook op intiem gebied van alles ontdekken. Zo kunnen jullie experimenteren met bondage of nieuwe posities uitproberen in bed. Hierdoor leren jullie elkaars voorkeuren en lichamen nog beter kennen.

Tafeltje voor één

Wat soms nog wel eens vergeten mag worden in relaties, is hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te nemen. Daarnaast moet je ook respecteren dat je partner tijd voor zichzelf nodig heeft. Zo blijf je je eigen persoon met je eigen hobby’s, vrienden en interesses. Door juist iets voor jezelf te hebben en apart van je partner te doen, blijft het leuk om andere dingen samen te doen. Je leert jullie tijd samen hierdoor beter te waarderen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!