Food & Drinks

Tip voor de hete dagen: zo maak je een raketje cocktail

raketje-ijsje-cocktail

Op deze warme dagen ben je vooral opzoek naar verkoeling. Wat is er dan fijner om je favoriete ijsje te combineren met met een heerlijke cocktail? Wij kunnen maar weinig dingen bedenken. Het kan nog een hele opgave zijn om met je plakbillen van die stoel te komen en een enkeltje keuken te boeken. Als je eenmaal kruipend en hijgend de vriezer hebt bereikt en deze supersnelle cocktail hebt gemaakt, zul je ons voor altijd dankbaar zijn met deze tip. 

Raketje is niet meer weg te denken

Wist je dat het raketje dit jaar zijn 60-ste jubileum heeft gevierd? In 1962 werd dit ijsje gelanceerd en is niet meer weg te denken uit ons land. Met z’n allen likken we per jaar aan zo’n 50 miljoen raketten. Jong en oud is er dol op. Dit frisse waterijsje met ananas, framboos en sinaasappelsmaak is ook nog eens één van de goedkoopste waterijsje uit de schappen. In de supermarktschap kun je hem vinden voor ongeveer 30 cent per stuk. Winning! Lees snel verder hoe je van dit populaire ijsje een cocktail maakt.

ola-rakket-ijsje

Sterk in de keuken

Toch wel een beetje jammer dat we zelf niet op dit geniale idee zijn gekomen van de twee broers van Sterk in de keuken. De raket cocktail ziet er zo simpel uit, maar je moet er maar net op komen.  De twee broers Michael en Daniël  zijn niet alleen heel erg sterk in de keuken, maar heten ook Sterk van hun achternaam. Dan kan het gewoon niet misgaan. Ze hebben beide een passie voor koken en interesse in alles wat met eten en drinken te maken heeft.  Dat zie je dan ook wel heel goed terug in hun kookvideo’s van maximaal 1 minuut.

Als je op hun Insta pagina kijkt hebben ze namelijk nog meer briljante ideeën. Op de redactie beginnen we al spontaan te kwijlen na het zien van alle video’s.  Wat dacht je bijvoorbeeld van een kwarktaart met licor 43, of mojito drinken uit een watermeloen? Die opgeborgen drankflessen kunnen we weer mooi tevoorschijn halen met deze verrassende tips. Wat vrienden erbij uitnodigen, bbq aan en je hebt een perfecte zomer. Uit onderzoek is zelf gebleken dat 2 keer per week drinken met vrienden goed is voor je gezondheid. Dat is nog eens een goed excuus!

Raketje cocktail maken

raket-cocktail

Een raketje is natuurlijk niet het meeste fancy ijsje die je kent. Je nichtje van 3 is er dol op, terwijl jij naast haar staat bij de ijsjeskar en een magnum gold bestelt. Maar hey, lekker is een raketje stiekem wel. Om de cocktail 18+  te maken, doe je er flink wat drank bij. Eerst haal je het raketje uit de verpakking en zet  je hem op z’n kop in een longdrinkglas. Daar giet je Bacardi raspberry en sinas bij en vervolgens doe je daar nog een lepeltje bessenjenever bij. Over de hoeveelheden doen de mannen nog een beetje geheimzinnig en verwijzen ze naar hun kookboek Elk recept is een feestje 

Heb je het boek nog niet binnen? Je kunt het natuurlijk ook een beetje op gevoel doen. Na zo’n 4 of 5 cocktails heb je de ideale verhouding wel door (en ben je ook behoorlijk tipsy, haha).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SterkInDeKeuken.nl (@sterkindekeuken)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!