Money & Career

Dit levert de eerste plaats van het KNVB bekertoernooi op

prijzengeld-knvb-bekertoernooi

PSV heeft na een wedstrijd die eindeloos leek te duren gewonnen van Ajax in de finale van het KNVB bekertoernooi door middel van strafschoppen. Toen we deze wedstrijd aan het kijken waren kwam gelijk de vraag op: wat verdient de winnaar van de KNVB beker eigenlijk? Tijd voor onderzoek.

Hoe lucratief is het KNVB bekertoernooi?

Niet alleen krijgt de winnaar toegang tot de derde kwalificatieronde (Q3) van de Europa League – ook wordt er een geldbedrag uitgekeerd. De hoeveelheid prijzengeld verschilt per ronde. Het toernooi kan lucratief zijn voor zowel professionele- als amateurclubs.

Amateurclubs die zich via de kwalificatieronde(s) plaatsen voor de eerste ronde krijgen een bedrag van 12.500 euro uitgekeerd. Maar prijzengeld is niet het enige. Een uitzending op de nationale tv levert namelijk ook inkomsten op. Alle clubs die minimaal 45 minuten live te zien zijn hebben recht op een vergoeding tussen de 12.500 euro en 22.500 euro per speelronde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KNVB (@officialknvb)

Rinkelende kassa voor deelnemende clubs

Deelname aan de KNVB beker kan dus zorgen voor een rinkelende kassa. Plaatsing voor het hoofdtoernooi levert een club dus 12.500 euro aan prijzengeld op. Voor het bereiken van de tweede ronde komt hier nog eens 17.500 euro bovenop. Weet een club zich te plaatsen voor de achtste finale? Dan is dat goed voor nog eens 30.000 euro. De kwartfinale geeft een extra bonus van 20.000 euro. Een plek in de halve finale levert de overgebleven clubs 130.000 euro op.

De uiteindelijke winnaar van het toernooi ontvangt een bedrag van 350.000 euro. Een bedrag wat voor een profclub als PSV niet zoveel zal betekenen als de grote verrassing van dit jaar – SV Spakenburg. Dat neemt niet weg dat de winst van het toernooi minder belangrijk is, voor welke club dan ook. De verliezend finalist krijgt een ’troostprijs’ van 200.000 euro. Als we de geldprijzen opwegen tegen de salarissen van alle grootverdieners van clubs als PSV en Ajax, is het verwaarloosbaar. Elk jaar strijken profvoetballers miljoenen euro’s aan salarissen op. Toch gaat het bij toernooien als dit meer om de eer dan op het geld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOTO KNVB Beker (@totoknvbbeker)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!