Money & Career

Bier op de tribune: dit kost een pilsje bij jouw favoriete Eredivisieclub

bier-prijzen-eredivisie-clubs-stadion
Foto: BSR

Na lang wachten is het Eredivisie seizoen eindelijk weer begonnen. Wat is er nou beter dan een wedstrijd van jouw favoriete club kijken in het stadion? Hapjes plus drankjes erbij en hopelijk veel juichen. Waar we minder om staan te juichen zijn de stijgende prijzen van levensmiddelen. Dit merk je ook aan de prijzen van bier in de voetbalstadions. Wij doken in de prijzen van een goudgele rakker op de tribunes van de Eredivisieclubs.

Proosten met bier op de tribune

Maak kennis met de lijst der lijsten: de lijst met bierprijzen. Dit weekend staat de eerste speelronde van de voetbalcompetitie op het programma. Een mooi moment om in belangrijke zaken te duiken. Welke spelers gaan dit jaar opvallen? Welke clubs hebben de mooiste shirts? En vooral: waar kun je het goedkoopst pilsen? Dit zijn de zaken die er echt toe doen. Spoiler alert: de verschillen zijn erg groot per stadion.

De website Eatly dook eerder dit jaar al in deze materie. Dit was voordat SC Cambuur, FC Emmen en FC Groningen degradeerden terwijl Almere City, Heracles Almelo en PEC promoveerden. Vorig seizoen was Cambuur de club waar de goedkoopste biertjes. Nu is er dus een nieuwe goedkoopste club, als het om bier gaat, in de Eredivisie.

prijzen-vergelijken-bier-eredivisie-clubs-stadion
Foto: Instagram

Voetbalclub met de duurste biertjes

Een verrassende voetbalclub die als duurste uit de bus komt is RKC Waalwijk. In het Waalwijkse Mandemakers stadion betaal je namelijk maar liefst €6,25 voor 0,4 liter. Omgerekend is dit €15,63 per liter. Je bent dus aardig wat kwijt als je zin hebt om een avondje te pilsen met vrienden. Net na RKC komt FC Twente in de Grolsch Veste. Hier betaal je €5,50 voor 0,4 liter Grolsch. RKC is dus duidelijk de duurste van onze Eredivisie. Nieuwkomer Heracles staat gedeeld tweede met zowel met €5,50 voor 0,4 liter.

Club met de goedkoopste biertjes

Vorig jaar was het dus Cambuur Leeuwarden waar je de goedkoopste biertjes op de tribune kon drinken.  Deze plek is nu overgenomen door FC Volendam. In het Kras Stadion betaal je €3,75 voor 0,4 liter. Een mega verschil dus met bovenstaande voetbalclubs. AZ staat verrassend op plek 2, gedeeld met Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst. Hier tik je €5,00 voor 0,5 liter af.

Overzicht van de bierprijzen per stadion

De volledige ranglijst hebben we hieronder voor jullie uitgelicht. Helaas zijn de gegevens van Almere City en PEC Zwolle niet bekend. Als jullie informatie hebben over de prijzen bij deze clubs is een berichtje meer dan welkom. Ook als er inmiddels nieuwe updates zijn rondom de prijzen horen we het graag en passen we het direct aan.

Stadion en clubPrijs per biertje
Kras stadion (FC Volendam)€3,75 voor 0,4 liter
AFAS stadion (AZ Alkmaar)€5,00 voor 0,5 liter
De Adelaarshorst (Go Ahead Eagles)€5,00 voor 0,5 liter
Gelredome (Vitesse)€4,25 voor 0,4 liter
Het Kasteel (Sparta Rotterdam)€4,50 voor 0,4 liter
De Kuip (Feyenoord)€4,50 voor 0,4 liter
Goffertstadion (N.E.C.)€4,50 voor 0,4 liter
Van Dongen & De Roo (Excelsior)€4,50 voor 0,4 liter
Johan Cruijff Arena (Ajax)€6,25 voor 0,55 liter
Philips Stadion (PSV)€5,70 voor 0,5 liter
Galgenwaard (F.C. Utrecht)€4,60 voor 0,4 liter
Fortuna Sittard Stadion€6,00 voor 0,5 liter
Abe Lenstra stadion (S.C. Heerenveen)€6,00 voor 0,5 liter
Euroborg (FC Groningen)€6,10 voor 0,5 liter
Grolsch Veste (FC Twente)€5,50 voor 0,4 liter
Mandemakers stadion (RKC Waalwijk)€6,25 voor 0,4 liter
MAC³PARK stadion (PEC Zwolle)Niet bekend
Yanmar stadion (Almere City)Niet bekend

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!