Sports

Pilsje drinken op het WK in Qatar? Dat gaat je een vermogen kosten

fifa-wk-voetbal-qatar-2022-biertje-kosten

Aan het einde van dit jaar is het weer zover: het Wereldkampioenschap voetbal staat voor de deur. Voor het eerst zal een WK in de winter gehouden worden, in het streng islamitische Qatar. Fans zullen van over de hele wereld naar Qatar komen om van het voetbal te genieten. Maar hoe zit het daar met alcohol?

Bier drinken op WK Qatar 2022

Ook in Qatar kunnen de fans gewoon genieten van een lekker biertje op de tribune. De regels en wetten die normaal gesproken gelden voor alcohol worden aan de kant geschoven voor de fans (lees geld). Er is dus ook een WK fanzone, gelegen aan de lange boulevard van Doha aan de Perzische golf.

Aan deze boulevard zullen de fans van de 32 deelnemende landen samen komen om een feestje te bouwen, zonder de beperkingen op het gebied van alcoholconsumptie. We hadden ook niet anders verwacht, wat is een Wereldkampioenschap Voetbal zonder bier? Geen echt WK vinden wijzelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Wat gaan die biertjes kosten in Qatar?

Drinken is niet officieel illegaal in Qatar, al hanteren ze wel een zero-tolerance beleid voor het nuttigen van alcohol in het openbaar. Openbaar dronkenschap is zelfs een misdaad in hun ogen. De regels worden echter even aan de kant gezet tijdens het Wereldkampioenschap voetbal. Alles heeft z’n prijs zullen we maar zeggen.

Het is dus vrij uniek voor een land als Qatar dat er alcohol zal worden geschonken. Normaal kun je alleen alcohol scoren in luxe hotels en resorts, waar je al snel meer dan tien euro moet betalen voor zo’n goudgele cilinder. In de fanzone op het WK gaat een biertje naar verluidt tussen de 6 en 7 euro kosten. Neem dus wat knaken mee als je het er van wilt nemen komende winter!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!