Life & Health

Praktische adviezen voor het hebben van een gezonde open relatie

open relatie adviezen

Als we aan een relatie in het leven denken dan denken we over het algemeen aan een monogame relatie, maar in sommige gevallen is dat niet het geval. Er zijn mensen die ervoor kiezen om een open relatie te hebben. Dat wil zeggen dat er gedate kan en mag worden met andere mensen. Maar waar moeten jullie op letten bij een open relatie? Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te onthouden, want je wilt niet dat je relatie stukloopt.

Communicatie is zeer belangrijk

Als jullie ervoor kiezen om een open relatie te hebben dan hebben jullie afgesproken dat er gedate mag worden met anderen. Vaak hoort het seksuele aspect daar ook bij, dus is het belangrijk dat jullie duidelijke afspraken maken, en moet de communicatie dus goed zijn. Welke grenzen spreken jullie af? Dat moet duidelijk zijn, want anders wordt jullie relatie ongezond, en dat is niet de bedoeling.

Jullie gunnen elkaar de vrijheid en het vertrouwen, dus is het belangrijk dat jullie de afspraken die jullie met elkaar afspraken naleven. Wederzijds respect is minstens zo belangrijk. Neem de tijd om regelmatig te evalueren of jullie er nog beiden volledig achter staan, want als dat niet het geval is dan ontstaat er wrijving, en dan kan het zomaar einde relatie betekenen.

open relatie afspraken

Meer tips voor het hebben van een gezonde open relatie

Nu jullie elkaar vertrouwen dan kunnen jullie op ontdekkingsreis blijven gaan op het pad van de liefde terwijl jullie een relatie hebben. Het is verstandig om te daten met mensen die je partner niet kent, dan ligt jaloezie niet op de loer. Als er seks bij komt kijken dan is het belangrijk dat jullie het veilig doen, maar dat is sowieso verstandig als je regelmatig van bedpartner wisselt. Komt er teveel of negatieve emotie bij kijken? Dan is een pauze inlassen erg verstandig.

Vertrouwen, afspraken, en respect zijn drie aspecten die het meest belangrijk zijn als jullie besluiten om een open relatie aan te gaan. Mochten jullie nieuwsgierig zijn naar de andere ‘partner’ van je partner, dan kunnen jullie ervoor kiezen om elkaar voor te stellen. Ieder stel met een open relatie maakt hun eigen afspraken, dus dit is een persoonlijke keuze. Het belangrijkste is dat jullie er beiden volledig achter staan, anders gaat het niet werken.

open relatie daten

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!