Sports

Noa Lang de voetballende rapper: “Iedereen is bang voor Noa Lang”

noa-lang-rappen
Foto: Instagram @psv

Voetballers achter de mic. Het is een groeiend fenomeen en we moeten eerlijk zeggen dat er een aantal artiesten in de dop tussen zitten. Neem nu kersverse PSV’er Noa Lang, you love him or you hate him. Maar wisten jullie dat hij naast voetballen ook aardig kan rappen? In 2020 nam Noano7k, zoals zijn artiestennaam luidt, al afscheid bij Ajax met een rap. Nu doet hij hetzelfde bij zijn vorige werkgever Club Brugge.

Speler van het jaar in België

Drie jaar lang wist hij het publiek in Brugge op de banken te krijgen. Hij werd twee keer landskampioen, twee keer speler van het jaar en maakte twee keer het doelpunt van het jaar. Waar onze zuiderburen ons Nederlanders al vaak vrij direct vinden, moesten zij al helemaal even wennen aan de uitgesproken Noa Lang. Schrijver Özcan Akyol sprak laatst over Lang: ‘Hij komt op mij over als een milde tbs-patiënt’.

De nummer 10 van België is een vurig mannetje, maar verwerpt de kritiek met zijn voeten. De zwart-blauwen uit Brugge konden wekelijks genieten van zijn frivole acties en weergaloze doelpunten. Niet gek dat PSV na het openen van de transferperiode dan ook direct aanklopte bij Lang.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano17)

Afscheid nemen met een rap

Op 5 oktober 2020 nam de buitenspeler afscheid van Ajax. In zijn rap komen zijn hoogtepunten aan bod, zoals zijn hattrick die hij scoorde bij zijn basisdebuut tegen zijn latere werkgever FC Twente. Daarnaast geeft hij aan geen meeloper te zijn, maar alles te doen op eigen kracht en verwijst hij naar de turbulenties in zijn jeugd.

De afscheidsrap bij Club Brugge is alweer van een flink niveau hoger. Noano7k rapt “Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan”. Verder verwijst hij vol zelfvertrouwen naar zijn succesvolle jaren met lines als “ster on the pitch” en “Draag nummer 10, ik zit niet op de bank”. Toepasselijk genoeg eindigt hij met “Iedereen is bang voor Noa Lang”. Wij zijn benieuwd of hij zijn woorden bij PSV gaat waarmaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano17)

Rap carrière Noa Lang

De 7-voudig international van het Nederlands elftal schoof onlangs aan bij talkshow KICK ’t MET. Hierin sprak hij samen met Justin Kluivert openlijk over hun ambities in de muziek. Zo gaven ze aan samen een track te hebben, die nog niet helemaal klaar is. Daarnaast schijnt Noa een nummer op de plank te hebben liggen samen met Trapjack. Justin Kluivert is al fan: “Die tune gaat kwijt!”. Noa geeft zelf aan er steeds meer over na te denken om een liedje te droppen. Wij zijn benieuwd!

https://www.tiktkok.com/@icktmet/video/7246135792760818970?q=kick%20t%20met&t=1689235298608

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!