Style

Nike dropt in dit jaar de SB Dunk Low ‘Heineken 2.0’

Nike dunk low heineken

Sneakerheads kunnen hun hart ophalen, want naar verluidt gaat Nike in het voorjaar van 2023 een vervolg op de Nike SB Dunk Low ‘Heineken’ droppen. De eerste versie van het ontwerp was een daverend succes, dus heeft Nike besloten om een 2.0 versie op de markt te brengen. Wij rennen graag warm voor een gave sneaker dus namen we dit nieuws even onder de loep.

Vervolg op de SB Dunk Low ‘Heineken’

De gigant onder de sportmerken bracht in maart 2003 de eerste versie van de Dunk Low ‘Heineken’ uit, waarvan de ontwerpers logischerwijs geïnspireerd werden door het wereldberoemde Hollandse biermerk. Heineken was toen niet blij met de release van het model, zij lieten weten dat er geen samenwerkingsverband tussen de twee merken bestaat.

Nike heeft nooit toegegeven dat zij werden geïnspireerd door de groen/witte kleuren en de kenmerkende rode ster van het biermerk, maar het is overduidelijk dat dit wel het geval is. Na de release werd de schoen een regelrechte hit, en is momenteel een van de meest gewilde SB Dunk Low ter wereld. Kopers betalen duizenden euro’s voor een resell op platformen waar sneakers worden verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 张妍妍 (@kicksworldanna)

Nike dropt de 2.0 versie dit voorjaar

Volgens insiders is Nike van plan om de 2.0 versie in het aankomende voorjaar op de markt te brengen. Voor sneakerheads die investeren in sneakers is dit nieuws waar ze zo blij als een kind van worden, want de modellen zijn ware collectors-items. Er zijn nog geen officiële foto’s beschikbaar, maar de 2.0 versie zou gemaakt zijn van leer en suède, en heeft witte en groene overlay’s. Het Nike ‘swoosh’ teken zal zwart worden, met rode accenten.

Heineken komt zelf ook met een sneaker, die ter promotie van een nieuw biertje, Heineken Silver, op de markt wordt gebracht. In deze speciale schoenen zit bier verwerkt. We hebben nog geen exacte datum van de release van de witte Nike SB Dunk Low ‘Heineken’, we weten ook niet hoeveel ze gaan kosten, maar zodra dit bekend is laten we het uiteraard weten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sneaker-Forum (@sneakerforumnl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!