Tech

Nieuwe PlayStation heet ‘PlayStation 5’ en komt eind volgend jaar

Nieuwe PlayStation heet PlayStation 5 en komt eind volgend jaar

De nieuwe Playstation heet officieel ‘PlayStation 5’ en wordt vanaf eind 2020 verkocht. Daarmee is de verkoop van de gameconsole met minstens een jaar vervroegd. Dat zegt PlayStation-ontwerper Mark Cerny tegen WIRED.

Sony gaf het afgelopen jaar mondjesmaat details over de nieuwe spelcomputer. Zo krijgt de machine een snelle solid state drive en een sterkere Ryzen-CPU.

Maar over de naam en de beoogde datum was nog weinig bekend. Sony zei eerder dat de PlayStation 5 pas op zijn vroegst in 2021 in de winkels zou liggen. Een reden voor de vervroegde verkoop is niet gegeven, maar concurrent Microsoft onthulde recent dat de volgende Xbox eind 2020 verschijnt. Het is nog niet bekend hoeveel de PlayStation 5 gaat kosten.

De console krijgt daarbij een controller die de speler meer voelbare feedback geeft, en ook weerstand kan bieden tegen druk als dat logisch is voor de spelervaring. Zo zal bijvoorbeeld het spannen van een boog realistischer aanvoelen, en is het aan de knoppen te merken wanneer je bijvoorbeeld door zand of modder loopt, schrijft WIRED.

8ce0d9f86144d706069a9d34155d3110

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!