Money & Career

Nicky Dörfel heeft lucratieve baan: Nederlander duikt golfballen op

nicky dorfel duiker golfballen

Tiger Woods maakt zich op voor zijn winnende slag op de laatste hole van een golftoernooi. De fans op de tribune houden hun adem in. Woods slaat de golfbal. Maar in plaats van raak te slaan, slaat Tiger Woods de bal de waterhindernis in. Maar geen zorgen, want daar duikt Nicky Dörfel achter de bal aan! Wie is deze Nederlander die zijn brood verdient met het opduiken van golfballen?

Nicky Dörfel duikt golfballen op voor zijn werk

Op golftoernooien is hij de man die in vijvers en waterpartijen waadt om verloren golfballen terug te vinden. Hij bevestigt de zuurstoftanks op zijn rug, laat de duikbril zakken en gaat het water in, zoals een schattenjager dat doet op zoek naar gezonken goud. Nicky zoekt echter geen goud, hij gaat op zoek naar verloren golfballen, en vindt er vaak honderden van elke baan.

Wanneer hij niet naar ballen duikt naast de golfbaan, zorgt Dörfel voor Golf-Square, zijn eigen bedrijf dat golf gerelateerde uitrusting verkoopt, waaronder gebruikte golfballen. Het bedrijf, dat hij heeft opgericht, beweert meer dan driehonderd soorten gebruikte golfballen van verschillende kwaliteit aan te bieden.

 

Waar komt de passie van Nicky Dörfel vandaan?

Dörfel zegt dat het verzamelen van golfballen uit meren en plassen twee van zijn grootste passies combineert, golf en duiken. Hij zegt: “Ik groeide op in de buurt van een golfbaan, dus vanaf mijn twaalfde was ik er altijd te vinden en speelde ik bij elke kans die ik kreeg. Toen ik 18 was, raakte ik voor het eerst geïnteresseerd in duiken”.

De man heeft zijn vaardigheden ingezet voor de DP World Tour, een golftoernooi in Dubai. De golfballen die hij tijdens het Soudal Open en het Porsche European Open heeft verzameld, zijn toegevoegd aan de DP World Golf Ball Container. Naast de door Dörfel verzamelde golfballen zullen in de container ook gebruikte en ongewenste golfballen worden gedoneerd door toeschouwers, golfspelers en anderen. De ballen zullen vervolgens worden uitgedeeld aan golfclubs en organisaties die golf van de grond helpen tillen en de populariteit ervan vergroten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!