Entertainment

Met nieuwe functie op Netflix kun je de stijl van ondertiteling aanpassen

nieuwe functie netflix

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd die veel mensen wel konden gebruiken. Netflix gebruikers hebben vanaf nu de mogelijkheid om de grootte en stijl van ondertitels en ondertitels aan te passen. De functie was overigens al aanwezig in de app voor smartphones, maar is er nu ook op de tv-app.

Nieuwe Netflix functie

De update geeft abonnees de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende formaten tekst: small, medium en large, net als vier verschillende kleuren en stijlen. Ook kan je ervoor kiezen om contrast en schaduwen toe te voegen aan de ondertiteling.

De functie is twee dagen geleden wereldwijd uitgerold, wat een welkome update voor veel gebruikers is – zeker omdat televisiebeeldschermen volgens Conviva in 2022 een aandeel hadden van maar liefst 72% van het totale aantal gestreamde minuten.

Lijkt kleine update, maar schijn bedriegt

Je zou denken dat het een relatief kleine update is, want wie wil nou een verschillende stijl, formaat, kleur of lettertype? Nou, het vinden van de juiste grootte en stijl van ondertitels een enorm verschil maken voor slechtziende, dove en slechthorende kijkers.

Misschien is het al je opgevallen dat een groot aantal films en series op de streamingdienst ondertitels voor doven- en slechthorenden bevat. Dit soort extra bijschriften kunnen ook handig zijn voor mensen die een taal misscchien niet helemaal kunnen begrijpen.

Hiermee volgen ze de lijn die talloze andere streamingdiensten ook al volgen wat betreft ondertiteling. Zo heeft Amazon Prime dezelfde functie verwerkt in de app, net als Disney+, HBO Max en Discovery+.

Nieuwe films en series

Naast deze handige functie, heeft de streamingdienst onlangs ook minder goed nieuws bekend gemaakt, namelijk dat het niet lang meer gaat duren voordat het delen van je Netflix account voorbij is.

Maar voordat je kan kijken hoe de nieuwe van Netflix precies werkt, moet je natuurlijk wel iets hebben om naar te kijken. En laat de meeste van deze 5 nieuwe titels op Netflix in maart nou bijna uitkomen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!