Tech

Netflix games, met je telefoon als controller

netflix-games-telefoon-controller
Foto: Netflix

Netflix biedt alleen goede films en series aan, maar nu ook games! Je kunt binnenkort spelletjes spelen op je tv, en raad eens? Je hebt niet eens een joystick nodig. Als je al een Netflix-account hebt, kun je gewoon je smartphone gebruiken als game-controller. Stream je game naar je tv en speel de tofste spellen gewoon lekker op jouw  tv.

Gloednieuwe Netflix games

In plaats van dat je de nieuwste dure consoles koopt, kun je gewoon je telefoon gebruiken om te gamen. Het Amerikaanse bedrijf is bezig met het testen van deze nieuwe games in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Voor nu kun je al twee games proberen: Oxenfree en Molehew’s Mining Adventure. Dus, hoe werkt het? Je kunt de games spelen op de Netflix-website via je computer. Maar dat is niet alles, veel slimme tv’s en interactieve tv-ontvangers hebben ook de Netflix-app met deze games.

Je telefoon is de magische toverstaf waarmee je de Netflix games op je tv speelt. Maar als je op je computer wilt spelen, kun je een toetsenbord en muis gebruiken. Ze gebruiken alle feedback van jullie – de kijkers – om de games nog beter te maken. En daarna kunnen alle Netflix-fans over de hele wereld gamen op hun computer of tv. Wist je trouwens dat de streamingsdienst al eerder met games begonnen is? Vorig jaar konden Nederlandse kijkers al games spelen op hun telefoon via de app, helemaal gratis.

Duik in de wereld van Stranger Things

Soms slaat de verveling toe tijdens het kijken van een serie. Daar kun je nu eenmaal niets aan doen. Onze spanningsboog houdt nu eenmaal de ene keer sneller op dan de andere keer. Netflix voegde daarom vorig jaar Stranger Things-games, basketbal, kaartspellen en zelfs een spel waarbij je een balletje in balans moet houden toe. En nu voegen ze nog meer spannende games toe! Maar, let op, voorlopig kun je alleen spelen als je een Android-telefoon hebt en een betaald account.

Hopelijk mogen we binnenkort ook zelf deelnemen aan Squid Game, als spelletje dan hè. De populaire Koreaanse serie heeft onlangs pas haar cast bekend gemaakt voor het tweede seizoen en naar alle waarschijnlijkheid beginnen ze dit jaar nog met de productie. In 2024 zal het tweede seizoen van de hitserie hoogstwaarschijnlijk pas te zien zijn voor de kijkers.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!