Entertainment

Accounts delen op Netflix is voorbij… of toch niet?

Accounts delen op Netflix is voorbij of toch niet 1

Bijna iedereen kent wel iemand die nog stiekem ingelogd staat op het Netflix van een vriend. Gratis meeliften op iemand anders zijn account kan je al gauw zo’n 10 euro per maand besparen. Netflix loopt echter bijzonder veel omzet mis door deze meelifters en lijkt dit probleem te willen oplossen. Is dit het einde van het delen van Netflix accounts, of zijn er toch nog mogelijkheden om je geld te besparen?

Netflix loopt miljoenen mis

Volgens Telecompaper loopt Netflix omgerekend zo’n 6,6 miljoen euro per maand mis. Ongeveer een kwart van de 3,2 miljoen huishoudens die Netflix heeft deelt namelijk zijn account met de buurman, tante of vergeten schoonzoon. We wisten dat Nederlanders gierig zijn, maar dit zijn toch aanzienlijke bedragen voor het Amerikaanse bedrijf.

Op een globale schaal is deze impact voor Netflix natuurlijk veel groter. Geschat wordt dat 100 miljoen mensen hun Netflix account delen en zo kosteloos films en series streamen. Dat zorgt ervoor dat Netflix meer dan een half miljard euro per maand misloopt. 

Netflix gaat meelifters aanpakken

De streamingdienst wilt met het introduceren van een afkoopregeling er voor zorgen dat het toch nog wat van het misgelopen geld binnen harkt. Netflix geeft aan dat het deze inkomsten nodig heeft om te blijven investeren in nieuwe films en series. Hoogstwaarschijnlijk komt er een optie dat mensen ongeveer 3 euro kunnen betalen om een extra account toe te voegen aan een bestaand account.

Momenteel is het tegen de regels om je account op Netflix te delen met anderen. Met de introductie van deze nieuwe optie zou het dus toch mogelijk moeten zijn om binnen de regeltjes je account te delen met iemand. De vraag is alleen of Netflix kan controleren of een account daadwerkelijk gedeeld wordt. Mocht Netflix dit niet kunnen controleren kan je dus nog steeds zonder zorgen series kijken op het account van je buurman.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!