Sports

Deze negatieve gevolgen zitten er aan het gebruik van anabolen

negatieve gevolgen anabolen

Veel mensen reflecteren zich tegenwoordig aan ‘het perfecte plaatje’ op Instagram, waar we afgetrainde mannen en vrouwen (al dan niet met een filter of photoshop) zien, en staan te poseren voor de camera. Velen willen hetzelfde bereiken, binnen zo’n kort mogelijke tijd. Dus nemen ze ‘even een kuurtje’ voordat de zomer begint. Maar daar kunnen ze aardig spijt van krijgen als ze niet opletten.

Regelmatig sporten is gezond

Laten we voorop stellen dat sporten gezond is, dus het feit dat je in de sportschool aan de gewichten hangt is dus al een pluspunt. Voor sommigen gaat de spiergroei echter niet snel genoeg, en grijpen dan naar anabolen steroïden. De resultaten mogen er zijn, in de meeste gevallen is er inderdaad een aardige spiergroei. Gebruikers laten zich dan vaak verblinden voor de negatieve gevolgen van dit paardenmiddel.

Het kan namelijk ook dramatisch uitpakken. Ten eerste is het niet goed voor je hart, maar ook niet voor je hormoonhuishouding, dat ernstig wordt verstoord bij het gebruik van anabolen. Naast de vele puisten op je lichaam, kan je ook agressief worden van de testosteron dat je in je lichaam spuit. Er zijn zelfs gevallen van mensen die zijn gestorven aan de gevolgen van overmatig anabolengebruik. Dan is een bodysuit misschien veiliger.

anabolen injectie

Man kreeg borsten na gebruik van anabolen

Op TikTok kunnen we de 27-jarige Danny Smith vinden die net zoals veel anderen naar anabolen greep om sneller gespierder te worden. Door de disbalans in zijn hormoonhuishouding kreeg Danny plotseling borsten, en dan hebben we het niet over een gespierde torso, maar vrouwelijke borsten, tieten dus. Daar was hij niet blij mee, dus besloot hij om zijn borsten operatief te laten verwijderen.

Hij moest wel diep in de buidel tasten, want de operatie kostte hem maar liefst 6000 euro. Dat zijn heel wat maanden sportschoolgeld. Tijdens de operatie hebben ze overtollig borstweefsel weggehaald. Om eventuele gebruikers te waarschuwen voor de nadelige gevolgen van het gebruik van anabolen deelt hij zijn verhaal op TikTok. We hebben hieronder een aantal filmpjes van Danny geplaatst.

@dannnysmithh 🔱 #surgery #motivation #fitnessjourney #fitness #gymtok #motivationtok #pain #fypシ #foryoupage #neverquit ♬ Originalton – Tihooooo

@dannnysmithh Replying to @Del177 January 2021 – September 2022 #fypシ #gymtok #mysurgeryjourney #myjourney #surgery #motivation #fitness ♬ original sound – Danny Smith

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!