Style

5 toffe Nederlandse streetwear merken voor in je kledingkast

nederlandse-street-wear-merken

Streetwear is vandaag de dag een van de meest populaire genres in de modewereld. Het heeft een gigantisch grote aanhang en er zijn eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om styling en het creëren van looks. Vandaag gaan we het hebben over de populairste Nederlandse streetwear merken.

Nederlandse streetwear merken

De oorsprong van deze subcultuur ligt in de Californische skatecultuur en surfscènes uit de late jaren ’70. Het werd oorspronkelijk ontworpen voor functionaliteit en comfort. Vandaag de dag draait het bij de streetwear modetrend allemaal om persoonlijke stijl en expressie.

Er zijn geen regels – je kunt verschillende stukken mixen en matchen om je eigen unieke look te creëren. Sneakers spelen hier ook een belangrijke rol in. De laatste jaren hebben Nederlandse streetwear ontwerpers internationale allure gekregen. Vandaag lichten we de 5 beste Nederlandse streetwear merken uit.

1. Daily Paper

Daily Paper is streetwear merk wat in 2012 is opgericht in Amsterdam door drie vrienden. Jefferson Osei, Hussein Suleiman en Abderrahmane Trabsini begonnen hun reis door een gezamenlijk blog over hun liefde voor kunst, mode, cultuur en muziek. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een wereldwijd begrip in de modewereld.

nederlandse streetwear merken

2. Patta

Patta werd in 2004 opgericht door Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt. Het merk speelt een belangrijke rol in de leiding van de hedendaagse streetwear-cultuur. Wat aanvankelijk een kleine winkel was in hartje Amsterdam, is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde trendsetter die de essentie van kunst en muziek combineert met prachtige, unieke designs.

nederlandse streetwear merken

3. Future Icon

Future-Icon is een Nederlands merk die zich richt op duurzame, eigentijdse streetwear. Alle ontwerpen zijn geïnspireerd door muziek, kunst en de focus op een “groei”-mindset om succes in het leven te behalen, waardoor ze perfect zijn voor mensen die zichzelf willen uitdrukken door middel van mode. En dit alles tegen een betaalbare prijs!

nederlandse streetwear merken

4. The New Originals

Hoewel The New Originals een wat kleiner merk is, maakt het niet minder bijzonder. Deze ontwerpen richten zich in het bijzonder op kleding met een langere houdbaarheid. Het herkenbare logo bestaat uit negen stippen die erop afgebeeld staan. Het is een metafoor voor een puzzel, en het feit dat je out-of-the-box moet denken om het op te lossen. De missie van het bedrijf? Verschillende achtergronden samen brengen.

nederlandse streetwear merken

5. Olaf Hussein

Olaf Hussein werkte in 2009 nog mee aan het Daily Paper blog. Het duurde echter niet lang voordat hij besloot zijn eigen kledingmerk te beginnen. Olafs kleding is minimalistisch. Dat maakt het proces echter niet minder doordacht. Hij laat zich inspireren door culturen over de hele wereld, wat duidelijk terug te zien is in de streetwear.

nederlandse streetwear merken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!