Entertainment

18-jarige Nederlander wint FIFAe World Cup na zinderende penalty-shootout

nederlander-wint-fifae-world-cup-2023
Manuel Bachoore wint het WK FIFA 2023 (Foto: Instagram @manuelbachoore)

Misschien moet je dat potje FIFA met je vrienden maar wat serieuzer gaan nemen. Onze landgenoot Manuel Bachoore is namelijk pas 18 jaar, maar heeft de FIFA World Cup 2023 gewonnen. Met deze overwinning mocht de Nederlander het prijzengeld van 300.000 euro opstrijken. Als dat niet genoeg redenen zijn om te trainen, dan weten wij het ook niet meer. Wist je dat dit de eerste keer sinds 2006 is dat een Nederlander het WK FIFA-wonder flikt?

Gamen en studeren gaan wel samen

Volgens Bachoore is het winnen van het WK FIFAe World Cup net zo groot als wanneer een topvoetbalclub de Champions League wint of een heel land het WK voetbal wint. Deze prestatie is next level in de e-sportwereld! Bachoore speelde zijn allereerste potje FIFA toen hij pas 4 jaar oud was. Samen met zijn broer hing hij al lekker op de bank te gamen. Al op z’n 14e kon hij al meespelen op prof-niveau voor PSV. In het weekend knalde hij vaak mee in FIFA-competities en zo werkte hij zich gewoon naar de top!

Vorig jaar deed hij ook al mee aan het WK FIFAe, maar toen bleef hij helaas steken in de kwartfinales. Dat hield hem niet tegen om door te gaan en te blijven knallen. Naast zijn FIFA-carrière gaat Manuel ook nog gewoon naar school en volgt daar het VWO. Hij heeft wel een missie: het gamen en zijn studie combineren. Elke avond, na het studeren, wordt er getraind met FIFA. Dat was de enige manier om deze prestatie mogelijk te maken. Het kost hem zeker zo’n 8 uur per dag om zichzelf op dat torenhoge niveau te houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manuel Bachoore (@manuelbachoore)

Thriller van een FIFAe World Cup 2023 finale

Het WK was geen walk in the park. In de achtste finales trof hij een speler uit gastland Saudi-Arabië. Hij werd ondersteunt door een enorme fan club die hem stond aan te moedigen en Manuel dus uitjoelde. Toch kon de Nederlander ervan genieten en raakte hij niet van de leg.

In de WK FIFAe-finale moest hij het opnemen tegen een speler uit Australië, Mark Zakhary. In de eerste ronde kwam hij zelfs 2-0 achter, maar hij vocht zich keihard terug naar een 2-2 stand. De tweede ronde was ook weer gelijk, 3-3, en toen kwamen die penalty’s om de hoek kijken. Ongetwijfeld met zweethandjes moesten ze sudden death spelen, en deze wist hij vol spanning naar zich toe te trekken.

Geen big spender

Wat hij gaat doen met al die poen? Hij weet het nog niet precies. Logisch, hij is pas 18! Op zijn verlanglijstje staat een rijbewijs en verder gewoon normaal leven als een achttienjarige. Eén ding is zeker: hij heeft big dreams! Hij wil het WK voor clubs en landen winnen én misschien zelfs de Champions League!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!