Tech

Meta videobellen: dit filter veranderd real-time je gezicht in een avatar

meta-now-avatar-videobellen
Afbeelding: Meta

Er zijn niet veel mensen die graag videobellen. Om de een of andere reden zit je op dat moment je haar nooit goed, of ben je net bezig in de badkamer of op het toilet. Gelukkig leven we in een tijdperk waarbij de metaverse in opkomst is en het gebruik van een avatar de normaalste zaak van de wereld is. Meta heeft al een videobel-optie waarbij je de camera aan- en uit kan zetten. Het is nu ook mogelijk om jezelf om te toveren in een avatar tijdens een videocall.

Gepersonaliseerde posts op social media

We maken al langer gebruik van stickers en gepersonaliseerde avatars om onze gesprekken en profielfoto’s op social media op te leuken. Er wordt massaal gebruik gemaakt van avatars op Facebook en Instagram. Gebruikers van de diensten van Meta vragen al langer om wat meer ‘actie’ als het gaat om het gebruik van stickers op de socials. Dat is nu al mogelijk op Instagram, Facebook Stories en Reels.

Je kunt dansende poppetjes aan een foto of reel toevoegen, vaak vergezeld van een door jou uitgekozen melodie. Er zijn dus al veel opties mogelijk als het gaat om het personaliseren van je post op Facebook en Instagram. Meta wil hiermee de mogelijkheid scheppen om meer karakter aan je post te geven, maar dat was tot nu toe alleen mogelijk bij berichten en video’s.

meta videocall avatar

Videobellen met een Avatar

Tot voor kort was het alleen mogelijk om de camera aan- en uit te zetten tijdens een videocall in Facebook Messenger en Instagram. Meta heeft nu een toolkit beschikbaar gesteld die het mogelijk maakt om een cartoon van je gezicht te maken terwijl je aan het videobellen bent. Handig, voor als je net je bed uitkomt na een slapeloze nacht. Je kunt nu dus de ultieme filter aanzetten als je in een videocall zit, want je verandert tijdens het bellen in een (goed lijkende) tekenfilmfiguur.

Door de huidige ontwikkelingen op technologisch gebied kan de software van Meta jouw gezicht binnen enkele seconden veranderen in een cartoon, die ook nog eens erg goed lijkt op je real-time gezicht. De techniek was in eerste instantie gemaakt voor VR-doeleinden, zoals de Metaverse, maar heeft zijn weg nu ook naar de smartphones en tablets gevonden. Voor de voet fetisjisten onder ons hebben we helaas slecht nieuws: alleen de bovenkant van het lichaam kan worden veranderd in een cartoon.

avatar videobellen
Afbeelding: Meta

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!