Entertainment

Matt Damon en Christian Bale schitteren in eerste trailer Ford v. Ferrari

Matt Damon en Christian Bale schitteren in eerste trailer Ford v. Ferrari

De 24 van Le Mans is tot op heden nog steeds één van de beroemdste autoraces die er bestaat en kent een rijke geschiedenis met vele hoogtepunten. Tijdens de legendarisdche race in 1966 was het voor het eerst dat Ford de paarden van Ferrari wist te domineren met de iconische GT40. 

In de verfilming van deze gebeurtenis, die medio november dit jaar op het doek zal verschijnen, zijn hoofdrollen weggelegd voor niemand minder dan Matt Damon (The Bourne Ultimatum) die in de huid kruipt van Caroll Shelby en Christian Bale (The Dark Knight) die de rol van de Britse racer Ken Miles op zich neemt. In Ford v. Ferrari wordt het verhaal vertaald van de succesvolle poging om een revolutionaire auto te bouwen die de dominerende Ferrari kan verslaan tijdens de Le Mans in 1966.

In de jaren 60 ontstond er namelijk een akkefietje tussen beide automerken toen Henry Ford II de firma Ferrari wilde over kopen. Echter tijdens het tekenen van het contract bedacht Enzo Ferrari zich waardoor de deal uiteindelijk niet doorging tot ongenoegen van Henry natuurlijk. Hij was hier zo boos over dat hij besloot de Ford GT40 te ontwikkelen om de Italianan te kunnen verslaan tijdens de race van Le Mans. De rest is geschiedenis..

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!