Life & Health

21 keer per maand masturberen om risico op prostaatkanker te verminderen

masturberen-per-maand-prostaatkanker-wetenschap

Opgelet guys. Het is belangrijk voor ons om op onze gezondheid te letten. Dat is exact de reden waarom de wetenschap ons nu vertelt dat we minstens 21 keer per maand moeten masturberen. Een wetenschappelijk onderzoek van European Urology heeft dit naar buiten gebracht.

Hoe vaak moeten mannen masturberen?

Tenminste, als je de kans prostaatkanker wil verminderen. Sterker nog – het onderzoek suggereert dat je de kans met 1/3 vermindert. Klinkt als muziek in de oren, als je het ons vraagt. Het feit dat prostaatkanker een ziekte is die over het algemeen door veel mensen overleefd wordt, betekent niet dat je de kans groter hoeft te maken.

Blijkbaar helpt masturberen hier enorm bij, en wie zijn wij om dan nee te zeggen? Dit geldt overigens niet alleen voor masturbatie. Andere onderzoeken hebben al eerder aangetoond dat een actief seksleven vaak resulteert in een daling van het aantal kankergevallen.

hoe vaak moeten mannen masturberen

Opruimen van gifstoffen

Als we zeggen 21 keer per maand masturberen, bedoelen we eigenlijk 21 orgasmes per maand, of dat nou door het trekken aan de jongeheer komt, of een andere manier. Opmerkelijk is het feit dat de wetenschappers geen duidelijk antwoord kunnen geven over waarom het de kans op prostaatkanker verminderd.

Sommigen geloven dat het hebben van een orgasme de ‘gifstoffen’ opruimt die het risico op kanker kunnen vergroten. Het onderzoek werd gedaan onder 31.926 manen, en hield over een periode van achttien jaar bij hoe vaak de mannen een slinger gaven aan hun opperwachtmeester.

Helemaal niet masturberen?

Maar niet iedereen is het eens met de stelling. Veel mannen, die zich juist hebben onthouden van masturbatie, verklaren dat het juist gunstig is geweest voor hun seksleven. Er zijn dus verschillende theorieën over hoe vaak een man zou moeten masturberen.

Dit komt mede omdat, als je het niet doet, je testosteron niveaus binnen de kortste keren stijgen. Dit zou, volgens veel mannen, juist helpen bij hun seksleven. Ze zijn energieker en meer opgewonden in hun dagelijks leven. Of dit een goede of slechte zaak is, laten we in het midden. Wij luisteren in ieder geval naar de wetenschap.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!