Life & Health

Armen als Mark Wahlberg – dit is zijn beestachtige trainingsschema

armen als mark wahlberg

Sommige beroemde personen staan bekend om zowel hun afgetrainde lichaam als om hun werk. Zo zijn dat bij Dwayne “The Rock” Johnson zijn gigantische schouders. In dit artikel duiken we dieper in het trainingsschema van de acteur Mark Wahlberg. De armen van de acteur zijn inmiddels bijna net zo bekend als zijn personages.

Krijg armen als Mark Wahlberg

Wahlberg zijn routines zijn al over om naar huis te schrijven. Dat geldt ook voor zijn trainingsregime. Hoewel zijn trainingsschema heel vaak veranderd, is de onderstaande routine speciaal bedacht om zijn armen in een zo kort mogelijk tijd te vergroten.

Het doel van de training is om de biceps vanuit elke hoek te triggeren. Bovendien is deze training uitvoerbaar in vrijwel elke sportschool. Let wel op – Wahlberg is doorgewinterde sporter. Ben je dus nog relatief nieuw met trainen? Pas dan op, en begin vooral met een goede warming-up.

armen als mark wahlberg

Trainen aan de hand van ‘piramides’

Het doel van zijn training is om relatief zwaar te beginnen met 10 herhalingen, om vervolgens het gewicht te verzwaren en de herhalingen te verminderen in de daaropvolgende sets. Maar voordat je in de gewichten gaat hangen, hebben we nog een kleine disclaimer:

Let alsjeblieft op bij het uitvoeren van deze methode, vooral als je je biceps nog niet heel vaak hebt getraind. Deze routine is in principe bedoelt om één keer per week uit te voeren. Tijdens alle oefeningen doe je drie sets, met herhalingen van 10, 8 en 6 keer, waarbij het gewicht omhoog gaat. 

1. Seated Dumbbell Curl

2. Dumbbell Curl

3. Barbell Curl

4. Pull-up

5. Preacher Curl

6. Ez-Bar Curl

7. Machine Curl

Effectief trainen doe je zo

Een keiharde training is natuurlijk een geweldig begin als je op zoek bent naar resultaten in de sportschool. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat een uitgebalanceerd dieet minstens zo belangrijk is voor zowel zichtbare spieren als spiergroei.

Een selectie van gezonde voedingsmiddelen is daarom essentieel. Eet gezond, train hard en de resultaten komen vanzelf. Ben jij van plan om deze training uit te proberen, zodat je armen als Mark Wahlberg krijgt? 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!