Life & Health

Eigenaar Manchester City trakteert zichzelf op superjacht van 600 miljoen euro

Manchester City

De eigenaar van voetbalclub Manchester City, Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan (Sjeik Mansour voor vrienden) heeft zichzelf op een superjacht getrakteerd nadat zijn voetbalclub de landstitel binnen had gesleept. De boot heet Blue, en kost een godsvermogen van 600 miljoen euro. Wij gingen even aan boord om dit vaartuig nader te bekijken.

Overwinning Manchester City

Voetbalclub Manchester City wist op 22 mei na een zenuwslopende wedstrijd de Engelse Premier League te winnen met 3-2. De eigenaar van de club, Sjeik Mansour, heeft groots uitgepakt om dit te vieren, en trakteerde zichzelf op een superjacht van 600 miljoen dollar. Alleen het voltanken van het schip kost al ruim 600.000 dollar, dat is hetzelfde bedrag als het weeksalaris van voetballer Erling Haaland.

Als eerbetoon aan Manchester City slaat de sjeik binnenkort een champagnefles kapot op de naam Blue. Het schip is zo groot dat het Etihad Stadium, het stadion van Manchester City erin zou passen. Blue is van alle luxe en gemakken voorzien. De boot telt vier dekken dat vol met entertainment is gevuld. De openluchtruimte komt uit op een zwembad en een exclusieve club. Dit bootje is een stuk groter dan dat van Jon Olsson.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lürssen Yachts (@luerssenyachts)

Het luxe superjacht van Sjeik Mansour

Dit superjacht is maar liefst 160 meter lang en weegt 15.320 ton. De balkons zijn speciaal ontworpen door Terence Disdale, een Britse stylist. Blue heeft 80 personeelsleden ter beschikking, die zorgen voor alles wat de sjeik en zijn gasten nodig hebben. Met een topsnelheid van 35 km/u vaart dit superjacht zonder problemen de wereldzeeën over. Het is een van de grootste privé jachten ter wereld.

Mocht de hybride motor uitvallen dan kunnen er twee helikopters tegelijk landen op de platformen op het dek. Dit schip is de superster onder de superjachten. Het vermogen van Sjeik Mansour, dat lid is van de koninklijke familie van Abu Dhabi, wordt geschat op 19.5 miljard euro. De 600 miljoen euro voor dit schip schudt hij dus makkelijk uit zijn gewaad. Hieronder zie je wat beelden van dit immense en zeer prijzige vaartuig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lürssen Yachts (@luerssenyachts)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MEERVOORMANNEN.💥 (@meervoormannen)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!