Sports

Ongekende beelden: Lionel Messi pakt door en scoort wéér voor Inter Miami

lionel-messi-scoort-inter-miami
Foto: Instagram @intermiamicf

Op een bloedhete dag in Zuid-Florida, waar het DRV PNK-stadion tot de nok toe gevuld was, liet Lionel Messi opnieuw zijn klasse zien op het veld. Na zijn epische debuut slechts enkele dagen geleden, had de wereldkampioen slechts acht minuten nodig om zijn kunstje voor Inter Miami te herhalen, en daar bleef het niet bij.

Lionel Messi strikes again!

De wedstrijd begon met veel actie van beide teams, waarbij de bezoekers een goal van oud-VVV Venlo-speler Giorgos Giakoumakis zagen afgekeurd worden vanwege buitenspel en een voorzet van Brooks Lennon op de paal zagen belanden. Maar toen Sergio Busquets zijn maatje Messi wist te vinden met een uiterst precieze bal door de lucht, veranderde alles in het voordeel van Inter Miami, de club van oud-voetballer David Beckham.

In de 22e minuut sloeg de zevenvoudig Voetballer van het jaar opnieuw toe met een aanval die hij zelf had opgezet. Dit resulterend in een haarscherpe voorzet waar de Argentijn alleen tegenaan hoefde te lopen. Vlak voor rust vergrootte Robert Taylor de voorsprong met een knap doelpunt, tot grote vreugde van het uitzinnige publiek. Taylor heeft duidelijk geprofiteerd van de aanwezigheid van Messi en Busquets, wiens komst het vertrouwen en de wilskracht in het team naar een ander niveau heeft getild.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inter Miami CF (@intermiamicf)

Staande ovatie voor Messi

Miami’s vierde doelpunt was een perfecte demonstratie van het teamwerk en de impact van Messi. Na vreselijk uitverdedigen van Atlanta kwam de bal in de open ruimte terecht, waar Messi de bal opving en met slechts één verdediger voor zich uit op het doel afstormde. Taylor liep mee, vroeg de bal en kreeg hem van de beste speler ter wereld. Hij ronde feilloos af.

Met de uitmuntende prestaties van Messi op het veld, gaf hij zijn aanvoerdersband in de 77e minuut over aan DeAndre Yedlin voordat hij het veld verliet. Hij nam even de tijd om zijn Argentijnse teamgenoot, Thiago Almada, die deze avond voor de tegenstander speelde, een dikke knuffel te geven. Onder een staande ovatie van het publiek – dat overigens een vermogen moet betalen om dit spektakel te aanschouwen – nam de 36-jarige aanvaller plaats op zijn comfortabele stoel aan de zijlijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inter Miami CF (@intermiamicf)

Ongelofelijke statistieken

Met drie doelpunten en een assist in slechts 113 minuten speeltijd voor Inter Miami, bewijst Messi zijn ongelooflijke waarde voor de club uit Florida. Het lijkt erop dat dit nog maar het begin is van een ongetwijfeld briljant seizoen voor Messi en Inter Miami.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inter Miami CF (@intermiamicf)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!