Food & Drinks

6 lekkere cocktails deze zomer: van klassiekers tot creatieve varianten

lekkerste-cocktails-zomer

Zomerse temperaturen roepen om verkoeling en wat is er nu beter dan genieten van een heerlijke cocktail? Deze zomer zijn er tal van smaakvolle opties om je dorst te lessen en je smaakpapillen te verwennen. Van klassieke favorieten tot verrassende varianten, hier zijn de zes lekkerste cocktails die je deze zomer niet mag missen. 

1. Gin Tonic

Gin Tonic is een eenvoudige cocktail die altijd een hit is. Het combineert gin met tonic water en biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve variaties. Voeg een schijfje limoen, een paar plakjes komkommer of een vleugje kruiden zoals basilicum of munt toe om je gin tonic naar een hoger niveau te tillen. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek je favoriete smaak!

gin tonic cocktail

2. Skinny Margarita

Wil je van een cocktail genieten zonder je zorgen te maken over calorieën en suikers? Dan is de Skinny Margarita de perfecte keuze. Deze cocktail is een caloriearme versie van de klassieke Margarita en bevat minder suiker en calorieën. Met verse limoensap, tequila en een vleugje agavesiroop kun je toch volop genieten van de verfrissende smaak van deze populaire cocktail.

skinny bitch margerita

3. Rum Cocktail

Rum is een veelzijdige drank die zich perfect leent voor zomerse cocktails. De klassieke Mojito, met zijn combinatie van rum, limoen, munt en bruisend water, is altijd een succes. Durf ook te experimenteren met andere rumcocktails, zoals de verfrissende Daiquiri of de exotische Mai Tai. Elke slok brengt je dichter bij de tropische sferen van de zomer!

rum cocktail zomer

4. Tequila cocktail

Ben je op zoek naar wat pit in je cocktail? Kies dan voor een tequila cocktail. De beroemde Margarita is een klassieke keuze, maar er zijn ook andere verrukkelijke opties, zoals de Paloma of de Mexican Mule. Laat de tequila je smaakpapillen prikkelen en geniet van de unieke smaakcombinaties die deze cocktails te bieden hebben.

tequila cocktail

5. Raketje Cocktail

Wil je een beetje jeugdsentiment toevoegen aan je cocktailavontuur? Probeer dan de Raketje Cocktail. Haal een raketje uit de verpakking, zet het in een glas en giet er Bacardi Raspberry en sinas bij. Vervolgens voeg je er een klein beetje bessenjenever aan toe om het af te maken!

raketje cocktail

6. Martini Spritzante

Soms wil je gewoon snel en gemakkelijk van een heerlijke cocktail genieten. De Martini Spritzante is daarvoor de ideale oplossing. Deze kant-en-klare cocktail combineert de klassieke Martini met de culinaire creativiteit van topchef Sergio Herman. Met zijn verfrissende smaak en sprankelende bubbels is deze cocktail een feestje in je glas.

Martini Spritzante van Sergio Herman

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!