Tech

Dit zijn de top 10 landen ter wereld met razendsnel internet

landen-snelste-internet-ter-wereld
Foto: Freepik

In een tijdperk waarin internettoegang een essentieel onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke landen uitblinken op het gebied van internetsnelheden. Laten we eens kijken naar de top 10 landen in de wereld die opvallen met hun indrukwekkende internetsnelheden.

Relatie tussen BBP en internetsnelheid?

Gebieden met een sterkere economie en betere infrastructuur hebben doorgaans snellere internetsnelheden. Landen zoals Singapore, Zwitserland en Denemarken behoren tot de gebieden met het snelste internet ter wereld. Deze landen stonden ook in de top 10 van gebieden met het hoogste BBP per hoofd van de bevolking in 2022.

Hoewel BBP een cruciale rol speelt bij het verbeteren van de infrastructuur en internetsnelheden van een land, zijn er ook andere factoren van belang. Zo heeft de regering van Chili veel geïnvesteerd om het internet in het land sneller te maken, ondanks het lage BBP. Uit onderzoek van ExpressVPN is gebleken dat de volgende 10 landen het snelste internet ter wereld hebben:

snel internet op laptop

1. Monaco – 319,59 Mbps

Met een gemiddelde internetsnelheid van 319,59 Mbps staat Monaco bovenaan de lijst. Ondanks zijn kleine formaat heeft dit vorstendom aan de Middellandse Zee een indrukwekkende internetinfrastructuur die snelle en betrouwbare connectiviteit biedt aan zijn inwoners en bedrijven.

2. Singapore – 300,83 Mbps

Singapore, een technologische hotspot in Zuidoost-Azië, neemt de tweede plaats in met een gemiddelde internetsnelheid van 300,83 Mbps. Met een geavanceerde digitale infrastructuur en een hoog niveau van connectiviteit is het geen verrassing dat Singapore een van de beste landen is op het gebied van internetsnelheden.

sneller internetten mobiel

3. Chili – 298,5 Mbps

Dit komt misschien als een verrassing, maar Chili heeft zichzelf bewezen als een opkomende speler op het gebied van snelle internetsnelheden, met een gemiddelde snelheid van 298,5 Mbps. Ondanks het lagere BBP heeft de Chileense regering aanzienlijke investeringen gedaan om de internetsnelheden te verbeteren!

4. Hongkong – 292,21 Mbps

Hongkong, een wereldwijd financieel centrum en een hub van technologische innovatie, biedt een gemiddelde internetsnelheid van 292,21 Mbps. Met een dichtbevolkte stad en een sterke infrastructuur is Hongkong een van de leiders op het gebied van internettoegang.

5. Vasteland van China – 280,01 Mbps

Het vasteland van China heeft de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt op het gebied van internetsnelheden en staat op de vijfde plaats met een gemiddelde snelheid van 280,01 Mbps. China heeft aanzienlijke investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat zowel stedelijke als landelijke gebieden profiteren van snel internet.

snelste internet per land

6. Zwitserland – 279,8 Mbps

Zwitserland biedt een gemiddelde internetsnelheid van 279,8 Mbps. Met een sterke economie en een technologisch geavanceerde samenleving heeft Zwitserland een infrastructuur ontwikkeld die inwoners en bedrijven in staat stelt om te profiteren van snel en betrouwbaar internet.

7. Frankrijk – 271,33 Mbps

Frankrijk staat op de zevende plaats met een gemiddelde internetsnelheid van 271,33 Mbps. Frankrijk liep in het begin van de digitale revolutie op sommige punten nog achter, maar het is een land dat inmiddels blijft innoveren op het gebied van connectiviteit.

8. Denemarken – 270,27 Mbps

Denemarken, een pionier op het gebied van digitale technologieën, biedt een gemiddelde internetsnelheid van 270,27 Mbps. Met een focus op technologische infrastructuur en digitale ontwikkeling, is Denemarken een leider op het gebied van connectiviteit en innovatie.

9. Roemenië – 260,97 Mbps

Roemenië heeft een gemiddelde snelheid van 260,97 Mbps. Het land heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van internetsnelheden en is een opkomende speler op het gebied van internettechnologie.

10. Thailand – 260,54 Mbps

Thailand sluit de top 10 af met een gemiddelde internetsnelheid van 260,54 Mbps. Met een groeiende digitale economie en veel online ondernemers die naar het land trekken, heeft Thailand zich gevestigd als een land met snel internet in de regio Zuidoost-Azië.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!