Money & Career

Dit moet je betalen als je meedoet aan een klusprogramma op TV

kosten meebetalen klusprogramma televisie

Heb je ooit gekeken naar een klusprogramma op televisie en je afgevraagd hoeveel het de deelnemers kost om hun droomhuis te realiseren? In Nederland zijn er verschillende populaire klusprogramma’s, zoals ‘Eigen Huis en Tuin’, ‘Help mijn man is Klusser’ en ‘VTWonen’, waarin huiseigenaren de hulp krijgen van professionele klusteams om hun huis te verbeteren. Maar wat zijn de kosten van klusprogramma’s voor de deelnemers?

Meedoen aan klusprogramma op TV

Klusprogramma’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden op televisie. Of het nu gaat om het opknappen van huizen of het verbouwen van tuinen, mensen lijken graag mee te doen aan deze programma’s. En dit is natuurlijk helemaal niet gek.

Alhoewel het heerlijk is om andere mensen het vuile werk op te laten knappen en jouw eigendom te laten omtoveren tot iets moois, hangt hier natuurlijk ook een prijskaartje aan. Hoewel klusprogramma’s veel verdienen aan de inkomsten uit reclames die getoond worden in hun zendtijd, vragen ze ook een bijdrage van de deelnemers aan het klusprogramma.

De kosten van een klusprogramma

Bij VTWonen: Weer verliefd op je huis wordt het budget aangepast aan de eigenaren en moeten ze dus meebetalen aan de make-over. Het bedrag dat de deelnemers moeten betalen is afhankelijk van het budget dat beschikbaar is gesteld voor de make-over. Het kan variëren van een paar duizend euro tot tienduizenden euro’s. Dit kan voor sommige deelnemers een flinke hap uit hun spaargeld zijn, maar het resultaat kan wel leiden tot de prachtwoningen die wij op Funda voorbij zien komen.

Bij ‘Eigen Huis en Tuin‘ betalen de eigenaren ongeveer 40% van hun salaris mee aan de kosten van de verbouwing. Bij ‘Help mijn man is Klusser‘ hoeven de deelnemers in de meeste gevallen weinig tot niets te betalen. Dit komt omdat de deelnemers vaak in de problemen zitten en dringend hulp nodig hebben bij het opknappen van hun huis. Het programma biedt deze hulp gratis aan, in de hoop de situatie van de deelnemers te verbeteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL Wonen (@rtlwonen)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!