Money & Career

Dit kost de opname van contant geld bij de bekende banken

kosten-contant-geld-pinnen-banken

In een wereld waarin digitale transacties steeds normaler worden, staat het gebruik van contant geld onder druk. Banken hanteren hogere kosten om betalingen met cash te ontmoedigen. Toch gebeurt nog altijd één op de vijf betalingen in Nederland met contant geld. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van contant geld opnemen van geldautomaten? Laten we deze kosten eens per bank bekijken!

Kosten voor het pinnen van contant geld

Hoewel het betalen met pinpassen en mobiele apps steeds populairder wordt, is het voor veel mensen nog steeds belangrijk om toegang te hebben tot contant geld. Sommige banken hebben echter besloten om extra kosten in rekening te brengen voor het pinnen van contant geld. Een van deze banken is ABN Amro. Hier kost het pinnen van contant geld €5 per transactie, plus 0,5% van het te pinnen bedrag als je meer dan €12.000 per jaar pint (of €6.000 voor studenten).

Dit beleid is bedoeld om klanten aan te moedigen om vaker elektronisch te betalen en hun gebruik van contant geld te verminderen. Een andere bank die extra kosten in rekening brengt, is de Rabobank. Als er bij een andere pinautomaat dan de gele Geldmaat wordt gepind, rekent de Rabobank €0,75 per transactie. Wist je dat de gemiddelde transactie met crypto een stuk goedkoper is dan de kosten van contant geld pinnen?

geld opnemen kosten

Banken zonder extra kosten voor contant pinnen

Hoewel sommige banken extra kosten in rekening brengen voor het pinnen van contant geld, zijn er ook banken die geen extra tarieven hanteren. ING Bank bijvoorbeeld, rekent geen extra kosten voor contante opnames bij het standaard ING Oranjepakket, waarvan de kosten €3,15 per maand bedragen. Echter, bij het Oranjepakket met korting betaal je €0,80 per opname. Dit betekent dat klanten die vaker contant geld opnemen, mogelijk hogere kosten hebben bij het kiezen van een bepaald type pakket bij een bank.

Daarnaast brengen SNS Bank, ASN Bank en Regiobank op dit moment nog geen kosten in rekening voor het opnemen van contant geld. Dit kan voor klanten van deze banken een aantrekkelijke optie zijn als ze regelmatig contant geld nodig hebben. Knab Bank is een andere bank die geen extra kosten in rekening brengt voor het pinnen van contant geld. Ze dekken deze kosten met het all-inclusive betaalpakket dat €5,00 per maand kost. contant geld pinnen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!