Entertainment

Koreaanse horrorfilm #Alive krijgt torenhoge score door creatief plot

koreaanse horrorfilm #alive

De nieuwe Koreaanse horrorfilm Alive op Netflix heeft ons tijdens het kijken in een emotionele achtbaan gestort. We dachten dat ‘zombie-apocalyps’ films inmiddels wel uitgemolken waren. Toch bewijst Alive waarom het genre allesbehalve dood is.

#Alive op Netflix

In het kort is het een film die laat zien hoe een zombie-apocalyps zich ontvouwt als je alleen woont in een appartement waar je nergens kunt. Het is de grootste nachtmerrie voor iedereen die ervan houdt om over dit soort scenario’s te fantaseren.

In deze film uit 2020 wordt het werkelijkheid. Een score van 88% op Rotten Tomatoes was voor ons genoeg reden om deze ijzingwekkende film zelf te ervaren. De film is geregisseerd door Cho Il-hyung, en gaat over een livestreamer genaamd Joon-woo, die worstelt om te overleven wanneer zombies zijn appartement aanvallen.

Koreaanse horror film

Het officiële plot voor de film luidt: “Een gruwelijk virus teistert een stad, een eenzame man blijft opgesloten in zijn appartement, digitaal afgesneden van het zoeken naar hulp en wanhopig op zoek naar een uitweg.”

“Goed geacteerd, echt verontrustend en af en toe zelfs grappig, #Alive bewijst dat het drukke zombie genre nog nieuwe verhalen te vertellen heeft,” was een van de recensies die we voorbij hebben zien komen. #Alive is een van de vele populaire Koreaanse series die in de afgelopen jaren zijn uitgekomen. Dan hebben we het over series als Hellbound en The Silent Sea. Of als je in de zombie sferen wil blijven is All of Us Are Dead een geweldige toevoeging. Hint: de serie is net zo  aangrijpend is als de titel doet vermoeden.

koreaanse horrorfilm #alive

Nieuwe films en series op Netflix

Er komen nog veel meer nieuwe films en series uit in maart op Netflix. Of dat nou een goede horrorfilm is of een aanstekelijke komedie.  Reden genoeg dus om onze website in de gaten te houden, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe films en series die uit gaan komen op de streamingdienst. Welke ga jij als eerste kijken?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!