Entertainment

Judas: de bloedstollende serie over het leven van de familie Holleeder

Judas

Het leven van Astrid Holleeder bevat genoeg materiaal voor een ijzingwekkende thriller. De zus van topcrimineel Willem Holleeder heeft haar bizarre leven met haar broer in een autobiografie opgetekend. Dit boek werd een bestseller. Het gaat over familie, geld, liefde en verraad. Videoland heeft het boek samen met RTL 4 verfilmd. Wij zitten graag met onze neus in de boeken, dus namen we Judas even onder de loep.

Astrid Holleeder

Astrid heeft het boek Judas genoemd omdat ze in het geheim opnames maakte van de gesprekken met haar broer, zodat deze als bewijs konden dienen in een rechtszaak. Het heimelijk opnemen van deze gesprekken was voor Astrid de enige manier om aan de tirannie van haar broer te ontkomen. Willem is ervan overtuigd dat zijn andere zus, Sonja, op een stapel geld zit dat uit de nalatenschap van zijn voormalige bloedgabber Cor van Hout komt. Hij werd in 2003 geliquideerd.

Willem Holleeder keert zich steeds meer tegen zijn familie, en dreigt zijn zussen en hun kinderen om te brengen. De enige uitweg is ervoor zorgen dat Willem voor de rest van zijn leven achter tralies komt te zitten. Ze verraad ze hem door in het geheim met de recherche, en met behulp van de inmiddels eveneens geliquideerde Peter r de Vries opnames te maken. Check de trailer van Judas hieronder. Videoland maakte eerder een documentaire over André Hazes.

Judas 1 en 2 op Videoland

Willem Holleeder is inmiddels tot levenslang veroordeeld en zit in de EBI in Vught, niet bepaald een villa. Astrid besloot om Judas (2016) te schrijven nadat haar naasten haar hadden geadviseerd om het leven met haar criminele broer op te schrijven ter verwerking. Ze had nooit kunnen vermoeden dat Judas een absolute bestseller zou worden. Ze besloot hierop om nog twee boeken uit te brengen, Dagboek van een kroongetuige (2017) en Familiegeheimen (2019).

Nu heeft Videoland in samenwerking met RTL 4 het boek van Astrid Holleeder verfilmd. Het is een thriller geworden waar je nekharen van overeind gaan staan. Willem Holleeder wordt op geniale wijze neergezet door acteur Gijs Naber. Astrid Holleeder wordt vertolkt door actrice Rifka Lodeizen. Deel 2 van de reeks is inmiddels ook al te zien, dat is gebaseerd op het tweede deel van het drieluik dat Astrid Holleeder heeft geschreven. Check de trailer van deel 2 hieronder.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!