Money & Career

Dit astronomische bedrag verdient Jordan Peterson per jaar

jordan peterson vermogen salaris

Jordan Peterson, of je nu van hem houdt of hem haat, je kunt niet ontkennen dat hij het goed voor elkaar heeft. Hoewel er het niet exact bekend is hoeveel Jordan Peterson zijn vermogen is, wordt dit rond de $8.000.000 geschat. Maar waar komen al deze miljoenen vandaan? 

Waar verdient Jordan Peterson zijn geld mee?

Jordan Peterson heeft vele inkomstenbronnen. Hij is klinisch psycholoog, hoogleraar aan de Universiteit van Toronto en bestseller auteur. Hij heeft ook een YouTube-kanaal en een zeer populaire podcast. Niet gek dat iemand met zoveel bereik veel geld binnen harkt. De meeste inkomsten van Jordan Peterson komen voort uit de verkoop van zijn boeken.

Zijn boek, 12 regels voor het leven, was een enorme bestseller en heeft wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Ook zijn andere boeken doen het erg goed. Volgens Peterson verkoopt hij momenteel ongeveer 20000 boeken per week, en pakt hij $1,50 winst per boek. Met deze cijfers verdient Jordan Peterson nog steeds meer dan een miljoen dollar per jaar aan de verkoop van zijn eerder gepubliceerde boeken.

YouTube-kanaal met miljoenen abonnees

Een andere grote inkomstenbron van Peterson is zijn YouTube-kanaal. Sinds hij in maart 2013 begon met het uploaden van video’s, heeft hij bijna 6 miljoen abonnees en bijna 500.000.000 views verzameld. Opmerkelijk is dat Jordan geen advertenties toont op zijn video’s, waardoor hij naar schatting ongeveer $350.000 heeft misgelopen aan advertentie-inkomsten.

In 2019 verliet Jordan Peterson ook al het video-platform genaamd Patreon, omdat hij het niet eens was met de ontwikkeling van het platform om controversiële content te verwijderen. Peterson verdiende voor het verwijderen van zijn account ongeveer $80.000 per maand op dit platform.

Jordan Peterson zijn overige inkomsten

Naast deze belangrijke bronnen van inkomsten verdient Peterson ook aan lezingen en zijn online cursus. Met een lezing verdient Jordan tussen de 35,000 en 50,000 dollar per avond. Hij is ook een nieuwe onderneming begonnen, SelfAuthoring genaamd, die mensen helpt “zichzelf te begrijpen en te verbeteren”. Naar schatting verdient hij hiermee ongeveer 200.000 dollar per jaar.

Jordan Peterson verdient dus ongeveer anderhalf miljoen dollar per jaar met de verkoop van zijn boeken. Met zijn lezingen verdient Peterson tegen de miljoen per jaar, terwijl hij ook nog 200.000 dollar verdient met SelfAuthoring. Bij elkaar verdient deze zakenman dus ongeveer tussen de tweeënhalf en drie miljoen dollar per jaar. Dit riante bedrag zal alleen nog maar meer worden aangezien hij rap in bekendheid toeneemt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!