Money & Career

18-jarige Italiaan is de jongste miljardair ter wereld

jongste-miljardair-ter-wereld
Foto: painel.prod.unitri.edu.br

Hoe vaak droom je als kind niet om alles te kunnen doen en kopen wat je leuk vindt? Clemente Del Vecchio kan het. Hij is namelijk met zijn 18 jaar de jongste miljardair ter wereld. Hij werd dit na het overlijden van zijn vader, ondernemer Leonardo Del Vecchio. De jongste telg van de familie erfde, net als zijn broers en zussen, een belang van 12,5% in de Luxemburgse houdstermaatschappij Delfin. Nettowaarde van dit belang? 3,5 miljard US-dollar aldus Forbes. Wellicht mag hij zich op termijn gaan voegen tussen Elon Musk en Jeff Bezos.

Hoe word je de jongste miljardair?

Leonardo was de oprichter én hoofdaandeelhouder van Delfin. Het Luxemburgse bedrijf investeert in bedrijven die actief zijn in meerdere sectoren, altijd gericht op een langetermijnperspectief. Zo investeerden zij ook in EssilorLuxottica, ’s werelds grootste brillenfabrikant. Vader Del Vecchio was voormalig voorzitter van de organisatie. Het bedrijf ken je vast als zij bekende brillenmerken als Armani Exchange, Burberry, Ray-Ban, Dolce & Gabbana en Prada Eyewear produceerden.

Het is dan ook geen verrassing dat zoon Clemente een passie voor de mode-industrie heeft ontwikkeld, gezien zijn betrokkenheid bij deze prestigieuze merken. Maar Clemente’s talent en ambitie reiken verder dan alleen de mode-industrie. Naast EssilorLuxottica bezit Delfin ook aandelen in gerenommeerde bedrijven zoals verzekeraar Generali, banken Mediobanca en UniCredit, en vastgoedontwikkelaar Covivio. Clemente is vastbesloten om zijn invloed en vermogen te gebruiken om te investeren in verschillende sectoren en zo een blijvende impact te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EssilorLuxottica (@essilorluxottica)

Familie Del Vecchio

Veel is er niet bekend over de steenrijke tiener. De geboren Italiaan is één van de twee kinderen die Del Vecchio had met Sabina Grossi, Luxottica’s voormalige head of investor relations, samen met zijn broer Luca. De andere vier broers en zussen kwamen uit Leonardo’s eerdere relaties. Hij stierf op 27 juni 2022 op 87-jarige leeftijd in het San Raffaele-ziekenhuis in Segrate, een oostelijke buitenwijk van Milaan, aan een longontsteking.

Oudere broer van Clemente, Leonardo Maria, staat ook in de lijst van jongste miljardairs onder de 30 jaar die Forbes onlangs bekend maakte. De 28-jarige erfde net als zijn jongere broertje 12,5% en dient momenteel als chief strategy officer van EssilorLuxottica. Hij is ook de CEO van brillenwinkel Salmoiraghi & Viganò. Zijn kennis vergaarde hij door een bachelor bedrijfskunde aan de Universiteit van Bocconi.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!