Life & Health

Jason Statham: het vliegensvlugge trainingsschema van deze fitte filmster

jason statham zijn trainingsschema en dieet

We kennen Jason Statham natuurlijk van bekende films en series als The Fast and the Furious, Cash Truck en The Meg. Wat je misschien wel opvalt, is dat Statham altijd super fit in zijn films verschijnt, ondanks zijn extreem drukke schema. Maar hoe ziet Jason Statham zijn trainingsschema en dieet eruit om zo fit te blijven?

Jason Statham zijn dieet

Het zal geen verrassing voor je zijn dat Jason Statham een hoge prioriteit geeft aan zoveel mogelijk voedzaam voedsel consumeren. Hij probeert elke dag veel amandelen, havermout, rijst, vis en kip te eten. Dit zit natuurlijk bomvol met gezonde eiwitten en koolhydraten. Daarnaast houdt Statham er ook van om gestoomde groenten en miso soep te eten.

Volgens een oud interview meent de acteur dat ongeveer 95% van het voedsel dat hij eet gezond is. Bij de andere 5% laat Jason zich iets meer gaan en eet hij bijvoorbeeld soms chocolade. Ook eet de acteur niets meer na 19:00 uur. Door een paar uur voor het slapen te stoppen met eten, verteerd je maag al het eten voor het slapen. Hierdoor gaat je slaapkwaliteit omhoog, waardoor Jason weer meer energie heeft om te gaan sporten. Bovendien voedt Jason zijn lichaam door minstens drie liter water per dag te drinken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Statham (@jasonstatham)

Het flexibele trainingsschema

Jason houdt zich meestal aan flexibele trainingsschema’s. Zo’n flexibele schema is gemaakt zodat hij altijd efficiënt kan trainen, ondanks zijn drukke schema en het feit dat hij vaak moet reizen. Je zult zien dat hij veel compound oefeningen pakt om meerdere spiergroepen tegelijk te trainen. Daarnaast probeert hij zo snel mogelijk klaar te zijn in de sportschool. Dit schema wordt intensiever wanneer hij zich moet voorbereiden op een bepaalde rol in een film.

Dit flexibele schema is opgedeeld in drie verschillende trainingsdagen. Jason Statham focust altijd op een goede warming-up, zodat hij blessures voorkomt. Naast dat Jason in de sportschool staat, doet hij ook andere fysieke activiteiten zoals wandelen, sporten en zwemmen om fit te blijven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Statham (@jasonstatham)

Het trainingsschema van Jason Statham

Op dag 1 focust Jason Statham op compound oefeningen. Nadat hij klaar is met bankdrukken en deadliften, staat de acteur 10 minuten op de trampoline voor zijn cardio om vet te verbranden. Op zijn tweede trainingsdag focust hij op het trainen van zijn benen door squats te doen. Deze compound oefeningen zijn een effectieve manier om in een korte tijd toch veel spiergroepen te trainen!

Zijn laatste trainingsdag begint met een intense functionele circuittraining van 5 verschillende oefeningen die verschillende spiergebieden aanpakt. Statham voltooit het circuit 10 keer. De eerste keer herhaalt hij elke oefening 10 keer, daarna 9 keer, enzovoort. Op deze manier doet de acteur elke oefening 55 keer. Tussen deze oefeningen probeert hij zo min mogelijk rust te pakken, zodat hij niet veel tijd kwijt is aan deze training ondanks de hoeveelheid volume.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!