Travel

Japanse miljardair neemt Steve Aoki en 8 mensen mee op reis rond de maan

maan

Het klinkt een beetje als het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek. Een miljardair die acht gouden tickets weggeeft voor een reis rond de maan. Hij kondigde dit vier jaar geleden aan, en nu zijn de gelukkige winnaars bekendgemaakt. Mensen van over de hele wereld konden zich opgeven. Hoe hij de winnaars heeft geselecteerd is niet bekend. Wij namen even de tijd en ruimte om ze in het licht te houden.

Japanse miljardair neemt acht mensen mee

De Japanse miljardair Yusaku Maezawa maakte vier jaar geleden bekend dat hij de eerste particuliere persoon zal zijn die een vlucht naar de maan zal maken. Hij maakte toen ook bekend dat hij acht personen mee zal nemen op de reis, die in totaal zes dagen zal duren. Hij boekte het tripje bij SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas en multi miljardair Elon Musk.

Yusaku heeft bekendgemaakt dat de Amerikaanse dj Steve Aoki hem mag vergezellen naar de ruimte. Ook YouTuber Tim Dodd, de Tsjechische artiest Yemi A.D, de Ierse fotograaf Rhiannon Adam, en de Britse fotograaf karim Illiya hebben een plekje in het ruimtevaartuig weten te bemachtigen. De overige drie passagiersstoelen zijn gereserveerd voor de Amerikaanse filmmaker Brendan Hall, de Zuid-Koreaanse rapper T.O.P, en de Indiase acteur Dev Joshi.

Reis rond de maan met SpaceX

Het is niet de eerste keer dat er een particuliere vlucht de ruimte in gaat. Miljardair Jeff Bezos maakte vorig jaar een ruimtevlucht met een raket van zijn eigen ruimtebedrijf Blue Origin. Dat deed hij met drie andere toeristen, waaronder de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen. Zij moesten echter betalen voor de vlucht. Maezawa hoopt dat zijn acht passagiers ‘veel zullen leren van deze ervaring’.

“Ik hoop dat ze beseffen welke verantwoordelijkheden horen bij het verlaten van de aarde, en de reis naar de maan en terug” aldus Maezawa. De reis staat gepland voor 2023, en zal dus in totaal zes dagen gaan duren. SpaceX laat weten dat ze de laatste hand leggen aan Starship, en dat er voor het einde van het jaar een testvlucht in een baan rond aarde wordt gemaakt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!