Money & Career

Dit bedrag verdienden Jake Paul en Nate Diaz met hun bokswedstrijd

jake-paul-nate-diaz-prijzengeld-bokswedstrijd
Jake Paul wordt als winnaar uitgeroepen in zijn gevecht tegen Nate Diaz Foto: Instagram @jakepaul

Met geliefde Jutta Leerdam als aandachtig toeschouwer, voegde Jake Paul zaterdagavond nog een overwinning toe aan zijn record. Hij versloeg voormalig MMA-vechter Nate Diaz in het American Airlines Center in Dallas. Hoewel Paul er niet in slaagde Diaz knock-out te slaan, won hij uiteindelijk, na een unanieme jurybeslissing, van de voormalige MMA-concurrent. Hierdoor staat zijn record nu op 7-1, met maar liefst vier knock-outs.

Wat verdient Jake Paul met boksen?

Hoewel de cijfers niet worden bevestigd, zou Jake Paul naar verluidt een geschatte $2 miljoen mee naar huis hebben genomen, terwijl Diaz naar verluidt een gegarandeerde $500.000 heeft gewonnen. Die cijfers komen overeen met de meest recente gevechten van Paul, waarin hij $2 miljoen wist op te strijken na zijn gevecht met Tyron Woodley en $1,5 miljoen na een gevecht met Anderson Silva.

Naast zijn vechtvergoeding kreeg Paul ook een deel van de pay-per-view-inkomsten, wat zijn totale opbrengst zou kunnen verhogen tot maar liefst $10 miljoen. Hoewel het nog steeds een aanzienlijke uitbetaling is, is het veel minder dan hij verdiende na zijn eerste verlies afgelopen februari tegen de Britse bokser Tommy Fury. Dat gevecht leverde hem maar liefst $30 miljoen op.

Wraak op Tommy Fury

In dat gevecht nam Jake Paul 65 procent van de PPV-inkomsten mee naar huis, in tegenstelling tot zijn 50-50-splitsing met Diaz in zijn meest recente gevecht. Na zijn beslissingsverlies tegen Fury zei Paul dat hij een rematch-clausule in zijn vechtcontract had en erop stond dat de twee mannen elkaar weer in de ring zullen ontmoeten.

Dat is misschien niet de enige herkansing aan de horizon van Paul; na zijn gevecht op zaterdag deed hij naar verluidt een bod van $10 miljoen om tegen Diaz in MMA te vechten. Diaz spotte naar verluidt aanvankelijk met het idee, maar leek er na het gevecht meer voor open te staan. Die wedstrijd moet mogelijk op de achtergrond komen te staan ten opzichte van Jake Paul’s rematch met Fury óf Diaz’ verwachte gevecht met Conor McGregor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!