Money & Career

Het imperium van broers Jake en Logan Paul: wie is het rijkst?

jake-paul-logan-paul-wie-is-rijker
Logan Paul (links) en Jake Paul (rechts) Foto: Instagram @jakepaul en @loganpaul

Logan Paul en Jake Paul zijn niet alleen gebonden door bloedbanden, maar ook door hun indrukwekkende reis van opkomende influencers tot bokskampioenen. Als ware multitalenten blonken ze uit in de boksring en verrijkten ze hun imperium met miljoenen volgers en dollars. Ze ontplooien zich door de jaren heen ook steeds meer als zakenlui. Hun pad is bezaaid met roem, controverses en onmiskenbaar succes. Maar wat levert dat financieel nu allemaal op? En wie verdient er meer?

De geschiedenis van de broers Logan en Jake Paul

Logan is met zijn 28 jaar twee jaar ouder dan zijn broertje Jake. Wat zal dat een strijd zijn geweest thuis in Westlake, Ohio. Logan en Jake Paul zijn bekend geworden op Vine, een platform als TikTok wat inmiddels al niet meer bestaat. Inmiddels zijn ze grootheden op YouTube waar ze elkaar niet veel ontlopen. @loganpaulvlogs heeft met zo’n 23,6 miljoen volgers een kleine voorsprong op @jakepaul welke 20,4 miljoen volgers telt. Naast hun succes op sociale media, zijn ze beiden ook succesvol in de ring.

De gebroeders startte beiden in wat amateur bokswedstrijden tegen andere YouTubers. Later werd het professioneel en in juni 2021 stond hij zelfs in de ring tegenover niemand minder dan Floyd Mayweather, welke gewonnen werd door laatstgenoemde. Jake Paul won onlangs een titanengevecht van Nate Diaz en deed dit onder het oog van zijn Nederlandse geliefde Jutta Leerdam. Waar Logan Paul inmiddels actief is in de WWE-wereld, heeft Jake aangekondigd te gaan vechten in de MMA-klasse.

@remember.old.vine Logan and Jake Paul Vines😂💀 Which one was your favorite? #fyp #vine #funny #vines #comedy #jakepaul #loganpaul ♬ original sound – remember old vines

Vermogen van gebroeders Paul

Met hun successen op digitaal en sportief vlak hebben ze inmiddels ook hun bankrekening flink weten te spekken. Lange tijd mocht oudere broer Logan zich de rijkste van de twee noemen, maar de laatste twee jaar is Jake hem voorbijgesneld. Logan’s geschatte vermogen is zo’n 245 miljoen USD en Jake zet daar een slordige 310 miljoen USD tegenover. De jongste van de twee hoort momenteel bij de best betaalde boksers ter wereld.

Hun imperium hebben ze opgebouwd met YouTube. Logan Paul’s kanaal heeft op de Forbes-lijst gestaan van de bestbetaalde YouTube-creators in 2017, 2018 én 2021. Samen hebben zij ook een schat aan dure huizen, auto’s, jachten en horloges. Hun totale vermogen is afkomstig uit YouTube, bokswedstrijden, maar ook uit merkactivaties. Merken willen maar wat graag één of beiden sterren aan hun merk koppelen als gezicht van een reclame of zelfs als ambassadeur.

Onbekende inkomstenbronnen van Jake en Logan

Naast het boksen en youtuben verdienen ze nog veel meer geld. Zo is Logan Paul – samen met de Engelse artiest KSI – ambassadeur en eigenaar van het drankje Prime. In 2021 was The Ultimate Influencer zelfs te zien als ‘Grandpa Monster’ in het vijfde seizoen van The Masked Singer USA. In september 2021 bracht de Amerikaan ook een game uit gebaseerd op de virtuele NFT-wereld, genaamd CryptoZoo. Dit leverde veel kritiek op, gezien het kinderen de mogelijkheid gaf om grote hoeveelheden cryptogeld aan te schaffen.

Jake Paul lanceerde in 2017 een liedje genaamd “It’s Everyday Bro” samen met Team 10. Binnen één maand tijd had hij al zo’n 70 miljoen streams te pakken. Later volgden nog vele nummers, maar nooit zo succesvol als zijn eerste. In 2021 richtte hij ‘Most Valuable Promotions’ (MVP) op met als doel om meer waarde uit boks evenementen en -wedstrijden te halen. Eén jaar geleden richtte Jake samen met Simplebet-oprichter Joey Levy een bedrijf op voor mobiel wedden op sportwedstrijden genaamd ‘Betr’.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!