Life & Health

Jake Gyllenhaal verschijnt superfit bij de UFC voor rol in Road House

Jake Gyllenhaal fit Road House

Hollywood-acteur Jake Gyllenhaal is de afgelopen tijd nadrukkelijk in het nieuws geweest. Dit komt omdat de acteur een bizarre fysieke transformatie heeft ondergaan om zijn rol in de verfilming van de klassieke vechtfilm Road House te spelen. De rol, die oorspronkelijk werd gespeeld door Patrick Swayze, vereist natuurlijk een superfitte acteur om in de huid van een echte vechtersbaas te kruipen. Maar hoe heeft Gyllenhaal zo’n absurde transformatie ondergaan?

Topfitte vechter

In deze film verschijnt Gyllenhaal onder andere in de octagon van de UFC om te vechten. Geen wonder dat de nadruk van zijn training gefocust was op er gevaarlijk uitzien en het onder de knie krijgen van de juiste vechttechnieken. De acteur werkt samen met personal trainer Joe Holder, en het trainingsschema dat Gyllenhaal voorgeschoteld krijgt omvat een combinatie van krachttraining, cardio en hersteloefeningen, met de nadruk op functionele bewegingen.

Een gedeelte van deze film werd onlangs gefilmd tijdens UFC 285 in Las Vegas. Hier liet Gyllenhaal zich voor het oog van de camera zich onder andere filmen tijdens de “weigh-in” en deelde hij nog een paar rake klappen uit in een gevecht tegen Jay Hieron, zijn tegenstander in de film. De film, die later dit jaar uitkomt op Amazon Prime, bevat onder andere ook Conor McGregor. Liefhebbers van de vechtsport kunnen zich dus opmaken voor een prachtige remake van Road House.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Film Zone (@thefilmzone)

Gyllenhaal in Southpaw

Dat Gyllenhaal zo fit in de film verschijnt is niet helemaal gek, aangezien het niet de eerste keer is dat hij zich voorbereidt op een vechtfilm. Eerder speelde Gyllenhaal al een vechter in de film ‘Southpaw’ uit 2015, waarvoor hij 7 kilo in spier aankwam en echt leerde boksen. Hij trainde voor deze rol vijf maanden lang, twee keer per dag, zo’n zes uur per dag. Zijn training omvatte toen 2000 sit-ups, 13 kilometer hardlopen, touwtjespringen, boksen en krachttraining.

Hier leerde hij dus ook alles over boksen door met echte boksers te trainen, iets wat aardig van pas komt bij de verfilming van Road House. Eerder zagen we ook al hoe Michael B. Jordan zich volledig wist te transformeren tot een geloofwaardige bokser voor de film Creed 3. Wat wordt de volgende acteur die een mega transformatie ondergaat en rake stoten gaat uitdelen als een echte vechtersbaas?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!