Tech

Deze ongewone features krijgt de Apple iPhone 15

iphone 15 releasedatum prijs apple
Foto: Twitter

Dinsdagavond om 19:00 is het eindelijk zover: Apple zal dan tijdens het jaarlijkse Wonderlust evenement de nieuwe iPhone 15-serie onthullen. Daarnaast gaat het techbedrijf nog meer producten aan het publiek presenteren. De absolute publiekstrekker van dit evenement is dus de nieuwe iPhone-reeks, die uit vier versies bestaat. Als je nieuwsgierig bent naar alle vernieuwingen, de prijs en de releasedatum, dan moet je zeker verder lezen, want je leest er alles over in dit artikel.

iPhone 15: keuze uit vier modellen

Het is vrijwel zeker dat er vier modellen van de iPhone 15 op de markt zullen worden gebracht. Deze modellen zullen hetzelfde formaat hebben als de iPhone 14-serie die nu in de schappen liggen. Er gaan geruchten dat de duurste iPhone uit de 15-reeks een andere naam gaat krijgen. Apple heeft dat nog niet bevestigd. De afgelopen jaren was de iPhone Pro Max het duurste toestel. Naar verluidt zal dit worden veranderd naar de iPhone 15 Ultra, maar dat is nog geen zekerheid. Tot die tijd houden we de namen aan zoals die in de lijn der verwachtingen liggen:

  • iPhone 15 (6,1 inch)
  • iPhone 15 Plus (6,7 inch)
  • iPhone 15 Pro (6,1 inch)
  • iPhone Pro Max (6,7 inch)

Nieuw design en breed kleurenpallet

Apple verandert eens in de zoveel tijd het design van het toestel en houdt dit dan wat jaren vol, op kleine veranderingen na. De laatste verandering werd toegepast tijdens het ontwerp van de iPhone 12. Het lijkt erop dat Apple nu opnieuw voor een nieuw design gaat. De iPhone 15 krijgt naar verluidt een iets rondere behuizing. Er zit ook verschil tussen de modellen onderling. Zo krijgt de iPhone 15 Pro (Max) een zijkant van titanium, en blijven die van de iPhone 15 (Plus) van aluminium.

iphone 15 releasedatum prijs apple 1

Het scherm van de iPhone Pro krijgt veel dunnere randen dan zijn voorganger. Er wordt ook druk gespeculeerd over het zogeheten ‘dynamic island’, dat is de uitsparing waar de selfiecamera van de iPhone 14 Pro zit. In het geval van de iPhone 15 krijgt de hele serie een dergelijke uitsparing. Tot slot heeft Apple ervoor gekozen om voor een matte achterkant te kiezen voor deze serie. Dit was tot nu toe alleen toegepast in de voorlopers van het Pro-model.

Naast het klassieke kleurenpalet krijgt de iPhone 15 ook een paar nieuwe kleuren waaruit gekozen kan worden. We kennen de iPhone in de klassieke kleuren wit, zwart en rood, maar daar worden naar verluidt ook de kleuren hardroze en lichtblauw aan toegevoegd. De nieuwe reeks zal volgens geruchten uit minimaal vijf kleuren bestaan. Naar verwachting worden deze kleuren op het Apple Event gepresenteerd.

Camera met periscooplens en usb-c

Over de camera van de iPhone 15 zijn ook een aantal speculaties naar buiten gekomen. Het is vrijwel zeker dat dit model een periscooplens krijgt. Door deze lens is het mogelijk om tot 6 x te zoomen, waardoor de kwaliteit van foto’s veel beter is dan bij de oudere modellen het geval is. Ter vergelijking: de iPhone 14 kan maximaal 3 keer zoomen. Er gaan geruchten dat er ook een 8K-filmfunctie komt.

Een langgekoesterde wens van iPhone gebruikers is de overstap van Lightning naar usb-c. Het lijkt een logische stap, want volgens de veranderde EU richtlijnen moeten alle kleine elektrische apparaten vanaf 2024 verplicht een usb-c aansluiting hebben. Gebruikers kunnen dan hun iPhone opladen met het kabeltje van andere apparaten, zoals een MacBook, een iPad of misschien zelfs een Android-toestel.

iphone 15 releasedatum prijs apple 2

Releasedatum en prijzen IPhone 15-serie

Op dinsdagavond 19:00 zal de iPhone 15-serie tijdens het Apple’s Wonderlust-event aan het publiek worden gepresenteerd. Als we naar de afgelopen jaren kijken dan is de daadwerkelijke release-datum doorgaans een week later. We kunnen er dus vanuit gaan dat de iPhone 15-serie rond 22 september in de winkels ligt. De prijzen van de nieuwe modellen zullen naar verwachting niet veel verschillen van de iPhone 14 toen deze net uitkwam. De onderstaande prijzen zullen dicht in de buurt liggen.

  • iPhone 15: € 1019
  • iPhone 15 Plus € 1169
  • iPhone 15 Pro: € 1329
  • iPhone 15 Pro Max: 1579

Apple Wonderlust Event live kijken

Naast de onthulling van de nieuwe iPhone-15 serie zal Apple hoogstwaarschijnlijk nog meer nieuwe producten aan het publiek presenteren. Er worden sowieso Apple Watches bij dit evenement verwacht. De series-9 en mogelijk de Apple Watch Ultra zullen hun opwachting maken. Daarnaast zal het techbedrijf de AirPods Pro aanpassen aan het nieuwe EU-beleid dat in 2024 zal worden ingevoerd.

Als je Apple’s Wonderlust Event live mee wil kijken dan kun je dat op 12 september om 19:00 doen door middel van de officiële website van Apple. Als je liever via YouTube kijkt dan is het mogelijk via het kanaal van het techbedrijf. Alle bovenstaande informatie is uiteraard speculatief en gebaseerd op bronnen die het in het verleden vaker bij het juiste eind hadden. Of alle geruchten waar zijn zal bekend worden tijdens het bovenstaande evenement.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!