Food & Drinks

Feiten en fabels: dit zit er eigenlijk écht in die heerlijke frikandel

wat-zit-er-in-frikandel-gezond
Foto: Freepik

Er gaan altijd veel wilde verhalen rond over die overheerlijke frikandelletjes. Die lekkere bruine staven gaan als warme broodjes over de toonbank van de snackbar. Maar wat voor vlees zit er nou eigenlijk in die snack? Je hoort vaak de meest absurde dingen voorbij komen. Wij hebben de feiten en fabels voor je op een rijtje gezet over jouw favoriete snack.

Waar is een frikandel van gemaakt?

We beginnen met de absurde fabeltjes op een rijtje. Koeienogen, varkensstaart en darmen? Dat zit er dus absoluut niet in. De feiten: er zit uiteraard wel vlees in. Vaak is dit van een kip of varken, heel af en toe gaat er wel eens paardenvlees in. Het gaat hierbij vaak om seperatorvlees, beter bekend als restjesvlees. Dit is vlees wat aan botten is blijven zitten en over is.

Op deze manier gebruiken ze het meeste gedeelte van het dier. Best wel duurzaam dus. De ingrediënten zijn anders dan vroeger. Eind jaren 70 werden er zelfs kippenmagen, slokdarmen en koeienuiers in verwerkt. Het slechte imago komt dus ook vanuit het verleden lezen we via Womanly.

frikandel-gezond-vlees
Foto: de bekende frikandel speciaal

Hoe gezond is de frikandel?

We weten nu wat er in een frikandel zit. Is deze ook echt zo ongezond als ze zeggen? Echt gezond is de frikandel natuurlijk niet. Dit komt door de verzadigde vetten. Omdat je deze staven vaak met saus eet wordt het nog vetter. Een caloriebom kun je het dus wel noemen. Toch draait alles om balans en kan je best eens genieten van zo’n snack op z’n tijd.

Mocht je toch een keertje willen cheaten op jouw cheatday, dan raden we dit artikel aan. Hier vind je waar de dichtstbijzijnde frikandel op jouw vakantiebestemming te vinden is. Niet doorvertellen he!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!