Life & Health

Dit is waarom India het laagste scheidingspercentage ter wereld heeft

De bizarre reden waarom het scheidingspercentage in India zo laag ligt

India is het land met het laagste scheidingspercentages ter wereld, met minder dan 1% van de huwelijken die eindigen in een scheiding. Dit is opmerkelijk, vooral als je het vergelijkt met andere landen. In Nederland ligt dit percentage bijvoorbeeld op 48% en in Portugal is het zelfs het hoogst ter wereld met 94%. Maar hoe kan het dat dit percentage in India zo absurd laag ligt?

Verbintenis tussen families

Een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan het lage scheidingspercentage in India is de maatschappelijke druk om getrouwd te blijven. Trouwen wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in het leven van een persoon, en er wordt van hen verwacht dat ze zich aan hun huwelijkse plichten houden. Het huwelijk wordt ook gezien als een verbintenis tussen twee families, niet alleen tussen twee individuen.

In veel delen van India worden huwelijken nog steeds geregeld door ouders of familieleden. Omdat de ouders of familieleden het huwelijk regelen, wordt ervan uitgegaan dat de partners goed bij elkaar passen en daarom minder snel zullen scheiden. Ook wordt het als disrespectvol gezien als je scheidt, nadat je familieleden je gekoppeld hebben aan je partner. En in India kan je het cultureel gezien al helemaal niet maken om verder te gaan in een open relatie.

Stigma op scheiden

Er is echter ook een donkere kant aan het lage scheidingspercentage in India. Scheiding wordt vaak gestigmatiseerd in de Indiase cultuur en kan leiden tot sociale uitsluiting of discriminatie. Bovendien zijn er ook juridische en financiële belemmeringen omtrent het scheiden, waardoor het voor sommige koppels moeilijk is om uit een ongelukkig huwelijk te komen. Onlangs moest in Nederland bijvoorbeeld Lil’ Kleine twee horloges afstaan aan Jamie Vaes na hun scheiding.

Deze houding ten opzichte van scheiding in India is echter wel aan het veranderen. In stedelijke gebieden is er sprake van een toename van het aantal echtscheidingen als gevolg van veranderende houdingen ten opzichte van het huwelijk. Ook de grotere financiële onafhankelijkheid voor vrouwen is een reden waarom steeds meer rijkere vrouwen de mogelijkheid hebben om te scheiden van hun man.

De bizarre reden waarom het scheidingspercentage in India zo laag ligt 1

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!