Money & Career

Maak meer impact met bedrukte stickers

Maak meer impact met bedrukte stickers
Foto: Unsplash

Het personaliseren van bedrukte stickers kan van grote meerwaarde zijn voor jouw bedrijf. Je kunt hiermee namelijk de merkidentiteit versterken, de algemene marketinginspanningen verbeteren, belangrijke informatie communiceren of jouw professionele uitstraling vergroten. Allemaal met behulp van bedrukte stickers.

Bedrukte stickers versterken jouw merkidentiteit

Als gevestigde ondernemer weet je ongetwijfeld dat een sterk merk de sleutel is tot succes. Om jouw merk kracht bij te zetten kun je stickers laten drukken met een eigen ontwerp. Doordat je alle creatieve vrijheid hebt om jouw eigen design te maken kun je met de toepassing van een logo en/of herkenbare kleuren zorgen voor nog meer herkenbaarheid. Zo kun je kiezen voor een ontwerp met volledig eigen contour om op te vallen tussen de rest.

Een merk dat het gebruik van stickers effectief heeft ingezet als branding instrument is Starbucks. Zij hebben de kenmerkende groene merkkleur en het logo op iedere koffiebekersticker terug gebracht. Dit zorgt voor herkenning bij ieder kopje koffie en versterkt de merkloyaliteit bij klanten. Zonder dat deze stickers verder informatie geven dient het als een krachtig middel om de merkidentiteit te versterken.

Stickers inzetten voor promotie en marketing

Met een sterk ontwerp kun je dit hulpmiddel ook inzetten als onderdeel van de algehele marketing en promotie strategie van jouw bedrijf. Relatief gezien zijn de kosten voor het bedrukken van stickers een stuk lager dan dure advertenties. Toch kun je met een goede sticker jouw boodschap in grote aantallen verspreiden op een manier die letterlijk blijft plakken.

Denk bijvoorbeeld aan Red Bull. Zij promoten het merk op vele sportevenementen. Dit zie je terug op helmen van atleten, stickers op sportspullen en meer. Hierdoor vallen zij direct op en vergroten de bedrukte stickers de zichtbaarheid van het merk. Ook vind je tal van promotiestickers in de openbare ruimte om een specifieke organisatie of evenement onder de aandacht te brengen. Kijk maar eens om je heen!

Praktische informatie overbrengen

Naast de verspreiding als marketingmiddel zijn stickers ook gewoon heel praktisch in te zetten om belangrijke informatie over te brengen. Ikea werkt bijvoorbeeld met verschillende waarschuwingsstickers op meubels om klanten te begeleiden bij het monteerproces. Hierdoor wordt dit een stuk duidelijker en zullen klanten naderhand meer tevreden zijn. Zo kunnen stickers dus ook de veiligheid en/of klanttevredenheid aanzienlijk verbeteren.

Denk daarnaast ook aan waarschuwing labels bij een drempel, om te voorkomen dat men hierover struikelt. Of plakkers met vervaldata op medicijnen, om de veiligheid van patiënten te waarborgen. Er zijn talloze manieren waarbij een sticker een enorm praktisch middel is om de omgeving te helpen.

Benadruk jouw boodschap met bedrukte stickers

Al met al zorgen stickers dus voor een veelzijdig hulpmiddel om jouw boodschap meer kracht bij te zetten. Wat de boodschap ook mag zijn, met stickers kun je deze benadrukken. Je kunt hiermee je merk, marketingcampagne of waarschuwing versterken. Bij verschillende online partijen voor drukwerk kun je kiezen uit verschillende materiaalkeuzes, ontwerpoverwegingen met verschillende vormen en talloze oplages. Zo kun je zelf kiezen hoe jij jouw ontwerp tot leven laat komen. Met welke soort bedrukte stickers wil jij meer impact maken?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!