Sports

Ga 100% voor goud: zo vind je de ideale sportschool om te trainen

ideale-sportschool-vinden
Foto: Instagram @jossmooney

Ben je verdwaald in de zee van sportscholen in je stad, en je weet niet welke je moet kiezen? Je bent niet de enige. Het kan een aardige kluif zijn om de perfecte sportschool te vinden die past bij je. Maar maak je geen zorgen! We hebben een complete gids samengesteld om je te helpen bij het kiezen van de beste sportschool voor jou.

Wat zijn je fitnessdoelen?

Het allereerste dat je moet doen is bepalen wat je fitnessdoelen zijn. Wil je afvallen, spieren opbouwen, trainen voor een specifiek sportevenement of gewoon fit blijven? Je fitnessdoelen zullen de faciliteiten en diensten bepalen die je nodig hebt van een sportschool. Je kan ook altijd nog overwegen om calisthenics te doen, dan heb je helemaal geen sportschool nodig.

Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in gewichtheffen, wil je een sportschool met een breed scala aan gewichten en machines. Als cardio meer jouw ding is, zorg er dan voor dat de sportschool voldoende loopbanden en fietsen heeft om aan je behoeften te voldoen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Thurston (@mikethurston)

Overweeg de locatie

Het kiezen van een sportschool die dicht bij je huis of werk is, kan het verschil maken tussen regelmatig trainen of het overslaan van sessies. Niemand wil na een lange werkdag of tijdens een zware regenbui een uur rijden naar de sportschool.

Als je daarnaast van plan bent om in de ochtend te trainen, is een sportschool dicht bij je huis ideaal. Overweeg ook de parkeersituatie en hoe druk het is tijdens de uren dat je van plan bent te gaan, om zeker te zijn dat het past bij je schema.

Welke faciliteiten heeft mijn sportschool?

De faciliteiten van een sportschool zijn een belangrijke factor bij de keuze van de juiste plek voor jou. Overweeg wat belangrijk is voor jou. Zoek je naar groepsfitnesslessen? Of misschien zoek je een plek met sauna en stoomruimtes voor wat ontspanning na je training?

Zorg ervoor dat je de sportschool persoonlijk bezoekt om een gevoel te krijgen voor de faciliteiten en de sfeer. Let ook op de hygiëne en netheid, de beschikbaarheid van apparatuur en de houding van het personeel. Als dit aansluit op jouw behoeften, zal jij je sneller thuis voelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrei Deiu’ (@andreideiu_)

Contract met de sportschool

Ten slotte, lees de kleine lettertjes van de contracten voordat je je inschrijft. Begrijp de looptijd van het contract, de annuleringsvoorwaarden en eventuele verborgen kosten volledig. Sommige sportscholen hebben flexibele contracten, terwijl je bij andere sportscholen minder betaald als je je voor minimaal een jaar een contract afsluit.

Veel sportscholen bieden kortingspakketten voor lange termijn lidmaatschappen, maar als je niet zeker bent of je kunt vasthouden aan een lange termijn plan, is het wellicht beter om te beginnen met een korter, maar duurder contract. Ook bieden sommige sportscholen een contract aan waarbij je training krijgt van een personal trainer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joss Mooney (@jossmooney)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!