Sports

Íbis Sport Club: het verhaal van de slechtste voetbalclub ter wereld

ibis-sport-club-slechtste-voetbalclub-ter-wereld
Íbis Sport Club maakt zich op voor een wedstrijd. Weten ze nu wel te winnen? (Foto: Instagram @instaibis)

Welkom in de wonderlijke wereld van voetbal waar prestaties variëren van verbluffende successen tot dramatische tragedies. Aan de ene kant heb je spelers als Karim Benzema, die ongelofelijke successen opvolgen met een mega transfer met bizar veel salaris, en aan de andere kant heb je een team dat bestempeld wordt als de slechtste voetbalclub ter wereld. In dit verhaal gaan we dieper in op Íbis Sport Club, een team dat bekend is om een zeer unieke reden!

Een roemloze titel

Íbis Sport Club, opgericht op 15 november 1938, is gevestigd in Paulista, een stad in de Braziliaanse staat Pernambuco. De club werd geboren uit de zijde- en katoenweverij, Tecelagem de Seda e Algodão, waar werknemers de kans kregen om te strijden voor voetbal roem. Ze zijn niet bekend om hun talloze trofeeën of spectaculaire doelpunten, maar om een geheel andere reden: ze hebben de beruchte titel van ‘De Slechtste Voetbalclub ter Wereld’.

De voetbalclub begon echt op te vallen toen het een verliesreeks kende die in de jaren 70 en 80 werd voortgezet. Deze verliesreeks zou uiteindelijk leiden tot hun beruchte bijnaam. Vier jaar lang kende de club een onafgebroken verliesreeks. Deze lange periode zonder overwinning is een record dat zelfs is opgenomen in het Guinness Book of Records.

De glorieuze tragedie van Íbis

Je zou denken dat dit hen zou ontmoedigen, maar nee, Íbis Sport Club omarmde hun falen met trots. Hun verliesreeks werd hun unieke verkoopargument en bracht hen roem op een manier die ze nooit hadden kunnen bedenken. Zo deelde ze in de zomer 2021 op een hilarische manier een contractvoorstel uit aan Lionel Messi, die op het punt stond om FC Barcelona te verlaten.

Tegenwoordig spelen ze in de Pernambucano 1, de competitie van de Braziliaanse staat Pernambuco. Ter vergelijking van het niveau, de twee hoogst geklasseerde teams uit deze competitie mogen meedoen aan de Serie D van Brazilië, het vierde niveau in het land en de laagste competitie voor nationaal voetbal.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!