Life & Health

Het huidige trainingsschema van de legendarische Arnold Schwarzenegger

trainingsschema arnold schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger is verreweg de bekendste bodybuilder ooit. Deze tank van een vent wist als geen ander hoe hij zijn lichaam op de juiste manier moest uitdagen om zijn spieren te laten groeien. Maar ook op zijn 75e ziet hij er nog steeds top uit! Arnold heeft onlangs zijn huidige trainingsschema voor armen en schouders gedeeld met Men’s Health. Laten we eens een kijkje nemen naar hoe de koning van bodybuilding op dit moment zijn lichaam onderhoudt.

Armen trainen met Arnold Schwarzenegger

Arnold begint zijn training met het trainen van armen. Hij begint met machine preacher curls. Voor deze oefening doet hij eerst één set van 30 herhalingen om zijn spieren op te warmen. Vervolgens voert hij 4 sets uit van 10 tot 12 herhalingen, waarbij hij een gewicht gebruikt dat uitdagend is, maar waarbij hij nog steeds de juiste vorm kan behouden.

Na de machine preacher curls gaat Arnold verder met machine dips. Dips zijn perfect om gespierde triceps te krijgen. Ook voor deze oefening begint hij met één set van 30 herhalingen om zijn spieren voor te bereiden op de belasting. Daarna doet hij 4 sets van 10 tot 12 herhalingen.

Hoe Arnold zijn schouders traint

Na het afronden van armen, richt Arnold zich op zijn schouders. Hij begint met overhead presses. Hij voert hier 5 sets uit van 10 tot 12 herhalingen. Na de overhead presses volgen machine lateral raises, waarmee hij de zijkant van zijn schouders traint. Opnieuw doet hij 5 sets van 10 tot 12 herhalingen, waarbij hij zich concentreert op een gecontroleerde beweging.

De laatste workout in het trainingsschema van Arnold Schwarzenegger zijn machine rear delt flys. Dit is een isolatieoefening die zich richt op de achterste spieren in je schouder. Hij voert opnieuw 5 sets uit van 10 tot 12 herhalingen.

Arnold zijn trainingsfilosofie

Arnold Schwarzenegger heeft zijn trainingsaanpak aangepast en concentreert zich momenteel op efficiënte workouts in plaats van het tillen van zware gewichten. Hij zal dus niet zo hard trainen als The Rock en zijn trainingsschema. Ook geeft hij het belang van een trainingspartner aan, omdat dit hem helpt om altijd het meeste uit zijn workouts te halen. In zijn topjaren was Arnold een beroemd duo met zijn legendarische trainingspartner Franco Columbu!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!