Living

Echte horrorverhalen van verhuurders en gasten van Airbnb’s

horrorverhalen-airbnb
Foto: Instagram @realairbnbhell

Sinds de oprichting van Airbnb in 2008 is de online marktplaats voor particuliere verhuur van accommodaties een wereldwijd succes. Huurders en verhuurders maken massaal gebruik van deze dienst, maar daar zitten niet alleen maar succesverhalen tussen. Sommige huurders misdragen zich vreselijk tijdens hun verblijf en ook verhuurders houden zich niet altijd aan de huisregels. We hebben 8 gestoorde verhalen bij elkaar gezocht.

Verhuurder raakt dakloos door hardnekkig verblijf gasten

Een man die zijn huis via Airbnb aan drie mensen verhuurde is dakloos geraakt omdat ze weigerden zijn huis te verlaten. Hij verhuurde zijn woning voor twee maanden aan het drietal, maar Airbnb gaf per ongeluk $12.000 terug aan de huurders door een foute annulering. Toen de verhuurder er ging kijken, bleken ze nog steeds in het huis te zitten. De asociale huurders trapten de eigenaar vervolgens zijn eigen huis uit en belden de politie. De man is maanden dakloos geweest voordat een rechter ingreep.

horrorverhalen-airbnb

Smerige cottage op Airbnb

Een stel uit Engeland was aan vakantie toe en besloot om een cottage te huren in een dorp aan de andere kant van het land. Eenmaal aangekomen was er geen verhuurder aanwezig, maar de deur was wel open. Vreemd, maar toen ze naar binnen liepen viel extreme smerigheid hen ten deel. Een zwartgeblakerde oven, overal spinnenwebben, en als cadeautje vonden ze achter de bank een berg afval. De eigenaar was onbereikbaar, dus sliepen ze noodgedwongen een nacht in de smerige hut. Leuk feitje: het bed stond overigens op bakstenen. Die ene nacht zal dus horror zijn geweest.

horrorverhalen-airbnb
Foto: Instagram @realairbnbhell

Dronken vrouw sloopt huis

Een keurige dame woont in een statig huis op een landgoed van maar liefst 35 hectare. Toen ze haar derde gast ontving leek er – net als bij de voorgaande twee – niets aan de hand. Tot het moment dat de vrouwelijke huurder terugkwam van een feestje. Ze stapte stomdronken uit de auto en was zeer emotioneel. Toen de keurige eigenaresse haar uit angst niet binnen liet brak de hel los. De dronken vrouw sloopte eerst de deurknop eraf, om vervolgens een mes uit de auto te pakken. De angstige eigenaresse van de woning wist te ontsnappen en bij de buren verderop de politie te bellen.

horrorverhalen-airbnb
Foto: Instagram @realairbnbhell

Hotel hondenpoep

Een kerstcadeau van een familie aan hun grootouders heeft een naar luchtje gekregen. Het stel ging met opa en oma naar een luxe resort in een skigebied om een weekje in de sneeuw te genieten van de omgeving. Zoals het hoort hadden zij voor hun grootouders een schoon en net hotel geregeld, althans, dat stond vermeld in de advertentie. Toen de familie er na een dag reizen arriveerde bleek alles smerig, tot aan een vieze vaatwasser toe. Toen de sneeuw begon te smelten stonden ze ook nog eens in een veld met duizenden hondendrollen. Lekker dan.

horrorverhalen-airbnb
Foto: Instagram @realairbnbhell

Big Brother is watching you

Een man boekte via Airbnb een verblijf voor een week in een appartement in San Diego, in het zuidwesten van Californië. Hier was hij met twee vrienden naartoe was gegaan voor een welverdiende vakantie. Eenmaal bij het optrekje aangekomen, zag hij dat het vol hing met camera’s. De paranoïde verhuurder legde uit dat het voor veiligheid was en dat de camera’s uit stonden. Niettemin kreeg de huurder in de dagen die volgden continu WhatsApp-berichten met klachten en aanwijzingen, om er vervolgens wegens ‘geluidsoverlast’ vervroegd uit te worden gezet.

horrorverhalen-airbnb
Foto: Instagram @realairbnbhell

Voodoo rituelen in huis

Een vrouw verhuurde haar huis aan twee mensen die met een valse profielfoto hadden geboekt via Airbnb. Het bejaarde stel bleek echter een zeer duistere hobby te hebben. Toen de vrouw na twee weken terugkwam om het huis schoon te maken voor de volgende gast, bleek het bejaarde stel voodoorituelen in huis te hebben uitgevoerd. Er stonden symbolen op de spiegels, er zaten brandgaten in de bank en er stond een pan met stinkende smurrie op het fornuis. Ook het ligbad had vlekken die de vrouw kippenvel bezorgde. Wat voor review zouden deze mensen wel niet gekregen hebben.

horrorverhalen-airbnb
Foto: Instagram @realairbnbhell

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!